Znate li zašto je POST odličan za zdravlje

Jeste li probali da postite? Nutricionisti vam to savetuju!

Sve je više istraživanja koja se sprovode i koja pokušavaju da utvrde kakav uticaj hrana ima na naše telo. Naravno, svi znamo da moramo da vodimo računa o tome šta unosimo u naš organizam i da moramo da se kontorlišemo i ograničavamo. Zbog toga je po mnogima čest post genijalno rešenje.

Istraživanja su pokazala da u toku posta, telo iz svog sistema izbacuje sve štetne materije i potpuno čisti i detoksikuje organizam.

Za 24 sata izbaci se ogromna količina toksina iz tela, samo ako jedete hranu koju podržava post, dakle namirnice koje nisu životinjskog porekla.

Istraživanja su pokazala da ljudi mnogo bolje prolaze kroz vreme posta nego kada drže dijetu. Glavni razlog za to jeste verski, ali i taj što u postu nema ograničavanja količine, već samo zabrana namirnica životinjskog porekla.

Post je možda dobar i za gubljenje kilograma, ali kada je reč o zdravlju, ovakav način ishrane je veoma dobar za vaše telo.

Dokazano je da duži postovi dovode do regeneracije ćelija, regulisanja krvnog pritiska i smanjivanja šećera u krvi, što je odlično za ljude koji su u godinama i koji sigurno imaju problema sa nekom od ovih stavki.

Zato je vrlo važno da se trudite da što češće posetite. Nutricionisti savetuju da to bude post dva puta mesečno od nekoliko dana. Tako ćete telo dva puta u toku meseca čistiti od toksina i bukvalno ga restartovati, što će vam omogućiti stabilniji, zdraviji i srećniji život, piše Magazin Novosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.