Zlatni detalji enterijeru daju glamurozni štih

Odlučite li se da zlatne boje budu svjetiljke, lampe ili posude za cvijeće, u cijelu priču uključite i boju drveta i zelenilo, koji će djelomično ublažiti sjaj glavne boje i zaokružiti decentnu notu

Zlatna boja u domu nije rezervirana samo za novogodišnje ukrase i praznične dane, te može biti odlična podloga i za minimalistički uređene enterijere. Njome se uz dozu umjerenosti mogu dekorisati sve prostorije u domu, od raskošne dnevne sobe do decentno uređenog kupatila – dekorativni predmeti u zlatnoj boji prostoru daju snažan pečat, a koliko god ova boja izgledala luksuzno i raskošno, čak i ako je svedena na minimum, svakom domu će dati glamurozni štih.

BALANS ZLATA VRIJEDAN
Odlučite li se da eksperimentišete sa zlatnom dekor linijom budite umjereni, postignite balans i uskladite je s pastelnim, nježnim i neutralnim bojama. U kombinaciji s navedenim tonovima izgledaće zaista profinjeno. Imajte na umu da zlatna boja osvjetljava prostor i u isti unosi vedrinu, stoga je dobra ideja i kombinacija sa crnim dijelovima namještaja, zidom ili tepihom.

TEKSTIL U ZLATNOJ BOJI
I tekstil će u ovoj boji izgledati profinjeno. Zastori ili jastučnice uklopljene u dobro osmišljenu kombinaciju pastelnih tonova ostaviće uticaj i na vaše raspoloženje. Ovaj ugodni duo nijansi svakom odabranom detalju daje za pravo da vodi glavnu riječ.

DRVO, ZELENILO I ZLATO
Odlučite li se da zlatne boje budu svjetiljke, lampe ili posude za cvijeće, u cijelu priču uključite i boju drveta i zelenilo, koji će djelomično ublažiti sjaj glavne boje i zaokružiti decentnu notu. Biće to dio enterijera pogodan kao prijatni kutak ili mjesto koje će skinuti fokus sa zlatne boje, a opet biti profinjeno.

DEKOR LINIJA NA POSUĐU
Zlatna boja nije strana niti u kuhinji, stoga se poigrajte detaljima i u ovom kreativnom dijelu svog doma. Ručkice kuhinjskih elemenata neka budu zlatne, kao i slavina koja je središnji dio kuhinje. Viseći, rasvjetni elementi u ovoj boji dobiće dodatnu dozu svjetlosti koja će kuhinji dati još veći sjaj.

Kad je u pitanju posuđe, poigrajte se „uradi sam“ metodom i jednostavne bijele čajnike, šolje ili zdjele osvježite tankim, zlatnim trakicama koje ćete zalijepiti kroz sredinu posude. Tako ćete dobiti novi izgled posuđa s detaljima u omiljenoj boji. Pribor za jelo u ovoj raskošnoj nijansi biće efektan u kombinaciji s bijelim tanjirima i ostatkom kuhinje.

Efektnu dekor liniju u prostoru ostvaritćete uz pomoć zlatnih ramova za slike i ogledala, vaza, svijećnjaka, posuda za cvijeće…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.