Žalfija brine o našem zdravlju

Poznato je da ljekovite biljke mogu biti veoma djelotvorne na naš organizam i da konzumiranjem određenih biljaka možemo unaprijediti svoje zdravlje.

Međutim, postoji jedna biljka koja može da nam pomogne prilikom više zdravstvenih problema, a mnogi ljudi širom svijeta baš ovu biljku imaju u kuhinji – i koriste je kao začin.

U pitanju je žalfija koja se najčešće konzumira kao čaj, jer tako na najefikasniji način utiče na zdravstvene probleme kao što su upala grla, problemi sa želudcem, pretjerano znojenje i slično. Kako žalfija deluje?

Žalfija djeluje stimulativno na centralni nervni sistem i probavni trakt, a može pomoći i kod groznice. Ona na prirodan način čisti krv i predstavlja odlično sredstvo za detoksikaciju. Osim toga, žalfija je korisna i kao negovateljica kose, čistač organizma, ali i smirujući napitak koji vas može riješiti glavobolje nastale zbog stresa i nervoze.

Žalfija je i hormonalni regulator i upotreljava se proziv znojenja za oboljele od tuberkuloze, ali i u periodu puberteta i menopauze. Ona čisti jetru, pospješuje rad bubrega, a dok nisu postojale paste za zube, stari narodi su koristili list žalfije kako bi očistili i zaštitili desni, prenose novosti.rs.

Čaj od žalfije nije prijatnog ukusa, ali sigurno je bolja opcija u odnosu na to da nam je potreban parodontolog. Za predupalno ili upaljeno grlo jači čaj od žalfije je najbolji lijek.

Dovoljno je samo da ovim napitkom isperete usta, jer žalfija djeluje antiseptično i jača sluzokožu. Žalfija se koristi za pročišćavanje organizma, ali su američki Indijanci vjerovali da ona može da očisti i dušu.

Zbog toga su osušenu žalfiju koristili u ritualima pročišćavanja od negativne energije, a bilo je potrebno samo da neko prođe kroz “sveti dim” zapaljene žalfije i njegova aura će biti pročišćena. Ukoliko želite da na prirodan način potamnite svoju plavu kosu, dovoljno je da je operete u žalfiji i ona će znatno potamniti, bez korišćenja bilo kakvih preparata.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.