Voćna salata kako da vam uvek savršeno uspe?

U srcu smo leta i sve što nam treba je more i nešto da utolimo žeđ.

U međuvremenu, tokom leta često dolazi do promene u apetitu. Organizam ne traži toliko tešku hranu i počinjemo da primećujemo voće u supermarketu. I to ima savršenog smisla. Ne morate više da se zadovoljavate samo jabukama i bananama. Jagode, mango, višnje i još mnogo toga idealni su sastojci za pripremu osvežavajuće voćne salate.

Jedini problem sa voćnom salatom je to što je napravite i dok odete na balkon da uživate u njoj, pocrnela je i više nije tako privlačna.

Pre svega, zašto voćna salata tako brzo potamni?

Reč koju tražite je oksidacija i javlja se kod voća kada je izloženo kiseoniku. Voće menja boju, ali ukus ostaje nepromenjen.

Sastojak koji sprečava tamnjenje

Oksidacija se može sprečiti limunovim sokom, koji je prirodni antioksidant i koji će zadržati boju voća nepromenjenom. Osim toga, može poboljšati ukus voća. Ako se pitate koja je idealna količina, počnite sa 2 kašike limuna i 1 kašikom šećera za svake 4 šolje voća.

Plodovi koji traju duže

Ako želite voćnu salatu koja će trajati bez limuna, preferirajte voće koje neće brzo potamneti. Na primer, pomorandže, breskve i mango su izdržljivije od banana, lubenica, borovnica i jagoda. Jednako mudar izbor je grožđe i borovnice. Takođe, nemojte ih seći na vrlo male komade jer na taj način lakše gube tečnost.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.