Voćna salata kako da vam uvek savršeno uspe?

U srcu smo leta i sve što nam treba je more i nešto da utolimo žeđ.

U međuvremenu, tokom leta često dolazi do promene u apetitu. Organizam ne traži toliko tešku hranu i počinjemo da primećujemo voće u supermarketu. I to ima savršenog smisla. Ne morate više da se zadovoljavate samo jabukama i bananama. Jagode, mango, višnje i još mnogo toga idealni su sastojci za pripremu osvežavajuće voćne salate.

Jedini problem sa voćnom salatom je to što je napravite i dok odete na balkon da uživate u njoj, pocrnela je i više nije tako privlačna.

Pre svega, zašto voćna salata tako brzo potamni?

Reč koju tražite je oksidacija i javlja se kod voća kada je izloženo kiseoniku. Voće menja boju, ali ukus ostaje nepromenjen.

Sastojak koji sprečava tamnjenje

Oksidacija se može sprečiti limunovim sokom, koji je prirodni antioksidant i koji će zadržati boju voća nepromenjenom. Osim toga, može poboljšati ukus voća. Ako se pitate koja je idealna količina, počnite sa 2 kašike limuna i 1 kašikom šećera za svake 4 šolje voća.

Plodovi koji traju duže

Ako želite voćnu salatu koja će trajati bez limuna, preferirajte voće koje neće brzo potamneti. Na primer, pomorandže, breskve i mango su izdržljivije od banana, lubenica, borovnica i jagoda. Jednako mudar izbor je grožđe i borovnice. Takođe, nemojte ih seći na vrlo male komade jer na taj način lakše gube tečnost.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.