Viki Miljković

Violeta “Viki” Miljković (Niš, 18. decembar 1974) srpska je turbo-folk i pop-folk pevačica.

Rođena je u Nišu, gde je 1981. krenula u osnovnu školu “Maršal Tito”. Srednju muzičku školu “Dr Vojislav Vučković” upisala je 1989, a potom je završila muzičku akademiju u Prištini. Njeni roditelji, Zorka i Svetomir, nisu podržali njenu ideju da se bavi pevanjem, no Violeta je i pored toga snimila prvi album 1993. Jedina popularna pesma na njemu je bila Loša sreća, te Viki nije ostvarila veći uspeh.To se međutim menja sledeće godine, sa albumom Hajde vodi me odavde, i dva velika hita – Hajde vodi me odavde i Nikom nije lepše nego nama (Koka–kola, Marlboro, Suzuki), popularnim i u bivšim jugoslovenskim republikama. Naredne dve godine Viki je izdala još dva albuma, sa hitovima Srbija (Volim momke koji piju rakiju), Nebeske suze i Tunel. Godine 1997. ostvaruje znatan uspeh i veliku popularnost zahvaljujući pesmama Kud’ puklo da puklo, Ne znam šta si tugo moja, Ćerka (Želeo si sina, dobio si kćer) i Ženske bubice (Ljubomorna sam na sve), najvećim hitom u njenoj karijeri. I sledeća dva albuma joj održavaju popularnost, ali joj i dalje ne obezbeđuju mesto u estradnom vrhu. Najslušanije pesme na albumima iz 1998. i 2001. su Okrećem ti leđa tugo, Udri brigu na veselje, Bež’ Milane moja ružo, Goro sestro, Godine, Pet minuta. Violeta je 2001. prešla u Grand produkciju, a već sa drugim albumom izdatim za nju, 2003. godine stiče najveći uspeh u dotadašnjoj karijeri. Bio je to album Mariš li, gde su čak pet pesama bile veliki hitovi u zemlji – Mariš li, Bajadere, Crno na belo, Ovog vikenda i Narukvice. Popularan je bio i duet Zašto sa turskom zvezdom Mehmedom Badanom. Sa albumom Mahinalno 2005. Viki je konačno dospela među najveće muzičke zvezde u zemlji, jer su svih devet pesama sa albuma (Mahi, mahi, Prazan stan, Razlika, Nesanica, O kako boli, Ti muškarac, Curice, Da li si dobro spavao, Obeležena) bile izuzetno popularne. O njenoj popularnosti u to vreme svedoči i njen prvi solistički koncert u Beogradu 2006. godine, pred oko osam hiljada ljudi. Uspešniju turneju od Viki u to vreme je imala samo Indira Radić. Već sledeće godine njena popularnost opada. U junu 2007. godine udala se za muzičara Dragana Taškovića, i u oktobru iste godine rodila sina Andreja. Dve godine kasnije izdala je album Ovde se ne plače, gde su najslušanije pesme bile Ovde se ne plače, Hej, ko to pita, Dođavola sve i Idu mi, idu koju je napisao Željko Joksimović.

Godine 2011. Miljkovićeva je snimila pesme Ko to zna i Ne zna juče da je sad, duet sa Halidom Bešlićem. Godinu dana kasnije izdala je hit pesmu Rumba, koja je obnovila popularnost Miljkovićeve, a 2013. Čiki liki lajla, prepev jednog bugarskog hita. Na proleće 2014. godine učestvovala je na prvom Pinkovom festivalu i osvojila prvo mesto sa pesmom Flaster na usta, a na jesen iste godine je izdala pesmu Dosadno. Krajem 2015. postala je član žirija u takmičenju Zvezde Granda. U januaru 2016, izdale je pesme Opa, opa i Mene loše dobro zna kao najava za njen jedanaesti studijski album.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.