Velike žene imaju osjećaj da same kontroliraju svoju sudbinu – 11 mudrih savjeta

Samosvjesne žene ne žive u iluziji nego su svjesne nepredvidivosti svakidašnjice i mudro razmišljaju o svim životnim situacijama. Svakodnevno konzumiraju zrna mudrosti žena od kojih su učile i dalje uče. Velike žene imaju osjećaj da same kontroliraju svoju sudbinu.

Današnje žene posjeduju riznicu praktičnih znanja i vještina kojima savladavaju svakodnevne obaveze. Međutim, zaboravljaju da uz znanje i snalažljivost redovito treba konzumirati životnu mudrost naših baka, teta, majki i prijateljica. Sve one obilježile su životni put velikih, mudrih i snažnih žena.

Tko su velike žene?
Veličina žene ne mjeri se samo društvenim položajem, materijalnim dobrima ili nekim od dominantnih statusnih obilježja. Veličina žene krije se u snazi volje da prevlada i nadvlada trenutke kada joj se čini da ništa nije kako je planirala, da situacija u privatnom životu izmiče kontroli, da je prepuštena na milost ili nemilost ljudi oko sebe.

U takvim i sličnim situacijama na scenu stupaju samosvjesne žene koje znaju tko su, što su, što mogu, a što ne mogu. One ne žive u iluziji nego su svjesne nepredvidivosti svakidašnjice i mudro razmišljaju o svim životnim situacijama. Svakodnevno konzumiraju zrna mudrosti žena od kojih su učile i dalje uče.

Zrna mudrosti za svakodnevnu primjenu
1. Kada spoznaju da je partnerski odnos krenuo nizbrdo, velike žene ne očajavaju. Umjesto melankolije i samookrivljavanja, posežu za uspomenama. Prisjećaju se osoba i situacija u kojima su se osjećale zaštićeno i voljeno. Osjećaj odbačenosti zamjenjuju osjećajem pripadnosti.

2. Velike žene poštuju saznanja prijašnjih generacija žena koje su uvijek isticale da mudra žena mudro raspolaže novčanim sredstvima. “Crni fond” je za velike žene rezervni rudnik u kojemu ne mora biti puno toga. Važno je da ga imaju, narodski rečeno “zlu ne trebalo“.

3. Velike žene u svom ormaru uvijek imaju neki poseban odjevni predmet kojeg mogu iskoristiti kao “asa iz rukava“ kada su neplanirano pozvane na neki sastanak, večeru ili proslavu.

4. Velike žene o prošlosti ne razmišljaju negativno, koliko god da je mračna i teška. Ne žale za onim što je bilo jer znaju da je to iza njih, zahvalne su na životnom iskustvu koje su dobile.

5. Ne zaboravite – ono što se događa danas nikad se više neće ponoviti, iskoristite trenutak i iz njega uzmite ono najbolje, iako se možda čini da vam ne pruža gotovo ništa. Ne budite u zabludi – svaki trenutak nudi nešto posebno, koliko god se činilo obično i “bezvezno“. Iz takvih trenutaka izvucite jedan kamenčić za svoj životni mozaik o kojem ćete pričati u budućnosti.

6. Da bismo doživjeli starost i uživali u njoj, trebamo polako i smireno “dozrijevati“. Pogledajte prirodu oko sebe – sve je puno plodova. Divno je vidjeti dozrelu jabuku koja je puna boja i sokova.

Sve to ne bi se zbivalo da nije postupno dozrijevala. Vremenske (ne)prilike ostavile su traga, ali finalno ona je dala zanosnu ljepotu i okus u kojem uživaju sva osjetila. Budite poput jabuke zanosni i zreli u zrelom” razdoblju života.

7. Nabavite komplet odvijača i bežičnu bušilicu – današnja žena ne može si dopustiti da zbog vlastitog neznanja i inertnosti ostane zatečena kad pregori osigurač ili kad želi promijeniti izgled interijera.

8. I komplet finog donjeg rublja – neke žene razmišljaju da im ne treba fino donje rublje jer “nikuda ne idu i nitko ih ne gleda”.

Zabluda – ne činite to zbog drugih već zbog sebe!

Fino donje rublje daje svakoj ženi osjećaj zadovoljstva neovisno o tome imate li višak kilograma ili ste “iscijeđeni“ od nespavanja i brojnih obaveza.

9. Važno je da imate prijateljicu/prijatelja, povjerljivu osobu kojoj možete otvoriti najskrivenije dijelove svoje duše, pred kojom se možete smijati bez velikog razloga ali i rasplakati nad životnim problemima.

10. Nabavite dobar komad namještaja koji nitko prije nije imao.

11. I komplet za jelo – koji nije “rasparen” nego je dizajnom usklađen tako da brzo i kvalitetno možete pripremiti objed zbog kojega će se nenadani gosti osjećati počašćenima.

Velika životna priča je i ona po kojoj nije snimljen film. Velike žene imaju osjećaj da same kontroliraju svoju sudbinu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 18. JANUAR 2021

Pročitaj →

Kad sam vjerovala da gubim, pobijedila sam!”

Pročitaj →

Životne lekcije jedne iskusne žene

Pročitaj →

Prirodno lečenje polipa na debelom crevu – Stari Travar

Pročitaj →

Savršene odevne kombinacije sa zebrastim kardiganima

Pročitaj →

Jedna od najlepših stvari koja može da se dogodi u životu ženi to je da ima dobrog oca, pravog

Pročitaj →

BRENA REAGOVALA NA OBJAVU NINE BADRIĆ

Pročitaj →

Golubović završio u suzama! Ovo ga je uništilo!

Pročitaj →

Ana dobila drugu kćerku

Pročitaj →

Goca Božinovska prolazi kroz težak period!

Pročitaj →

Jednostavan home-made piling za blistavu kožu

Pročitaj →

Glamurozan i šik nakit koji nas očekuje u 2021. godini

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.