6 najčešćih grešaka koje u vezama rade žene

Žene često vjeruju da muškarac treba znati što ona osjeća, što želi i kakve misli su je u svakom trenutku savladale. Ali, muškarci ne znaju čitati misli! Umjesto da glasno kažu što im smeta, žene često biraju da šute i dure se, a time postižu jedino zid nesporazuma i nerazumijevanja u vezi, koji se ne ruši lako jednom kada se dobro utvrdi.

1. Previše uputstava ili primjedbi
Sagledajte svoje ponašanje s distance. Jeste li i sami umorni od zvocanja partneru od jutra do mraka, bez nekog valjanog razloga? Ili možda mislite da muškarci zaista vole da ih nečemu učite i da im stalno ukazujete na greške ili ono što vi mislite da je greška?

Što da obuče, što da jede, kako da troši, kako da vozi… Žene znaju biti sklone pretjeranim zahtjevima, primjedbama, da ne kažemo, nabijanju grešaka na nos. To muškarcima zna biti izuzetno iritantno. Pokušajte se staviti u njegovu kožu. Koliko dugo biste vi tolerirali ovakvo ponašanje?

2. Ekstremi
Neke žene su vrlo slobodne po pitanju seksa, dok se neke ponašaju gotovo poput časnih sestara. Nijedan od ova dva ekstrema muškarci ne smatraju pozitivnim. Potpuna sloboda, odnosno “laka dostupnost” može brzo dosaditi, a žena može lako pasti u očima muškarca.

S druge strane, pretjerana uzdržanost može uplašiti i odbiti partnera; nikad neće biti siguran privlači li vas pa će na kraju izgubiti motivaciju i interes. Kao i u svemu drugom i ovdje treba pronaći zlatnu sredinu.

3. Durenje i šutnja
Žene često vjeruju da muškarac treba znati što je s njegovom partnericom, što želi i kakve emocije su je u svakom trenutku savladale. Ali, muškarci ne znaju čitati misli.

Umjesto da glasno kažu što im smeta, žene često biraju da šute i dure se, a time postižu jedino zid nesporazuma i nerazumijevanja u vezi, koji se ne ruši lako jednom kada se dobro utvrdi.

4. Pažnja na žličicu
Mnoge odrasle djevojke i žene plaše se pokazati svoje prave osjećaje, plašeći se reakcije muškarca ili vjerujući da su ti osjećaji slabost kojom će muškarac manipulirati.

Ako je on takav tip čovjeka, odmah ga ostavite, ako nije – slobodno mu dajte pažnju koju zaslužuje i priznajte što osjećate. Muškarci ne podnose foliranje!

5. Ne dozvoljavate mu da govori
Ovo je znak nepoštovanja. Žene znaju čak i upadati u rečenicu izjavom: Znam to i bez tebe…

Ovakvo ponašanje vrijeđa, isto kao što bi uvrijedilo i vas.

6. Ne poštujete sebe
Vrlo često žene sebe ne cijene dovoljno i nemaju dovoljno samopouzdanja. Za to postoji mnoštvo razloga, od uzroka iz djetinjstva do ranijih neuspješnih veza. Nitko ne uživa u društvu nesigurnih osoba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ugodan i topao crno-bijeli dom

Pročitaj →

SMOOTHIE OD MANDARINA

Pročitaj →

Piletina sa povrćem i kus kusom u umaku

Pročitaj →

O Njezi bebe Deset pitanja

Pročitaj →

Ubedljivo NAJSEBIČNIJI ljubavnik u horoskopu

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.