UBRZAVANJE METABOLIZMA

Ubrzavanje metabolizma je sveti gral svakog ko pazi na kilograme. Kako se ubrzati do odgovarajuće brzine na kojoj se konačno skidaju kile?

Koliko brzo vaše telo sagoreva kalorije zavisi od nekoliko faktora.

Neke osobe naslede brz metabolizam, a muškarci imaju prirodno brži metabolizam od žena. Godine takođe utiču na brzinu metabolizma, tako da posle 40-e godine metabolizam prirodno usporava, uglavnom zbog izraženog pada u mišićnoj masi (više sedimo, manje se krećemo).

Ne možete da kontrolišete koliko imate godina i kog ste pola, ali postoje drugi načini kako možete da pokrenete sagorevanje kalorija.

Najvažniji, najefiaksniji i najbolji način da ubrzate metablizam jeste da izrađujete mišiće. Ovo naravno ne znači da se „nabildujete“ (što je inače mnogo teže nego što se misli) već da redovno vežbate sa tegovima, tegićima. Kila mišića sagoreva 12kcal samo u stanju mirovanja. A sa više mišića, naravno trošite više kalorija ne samo u miru već ste sposobniji i za sve teže aktivnosti a time i za veće sagorevaneje.

O vodi smo pričali puno, ali nikad dovoljno. Voda je neophodna za m3metabolizam i bez vode nema sagorevanja kalorija (bar ne onih iz masti). Prema tome flašicu sa vodom nosite uvek sa sobom – sprečiće vas da jedete kad ste zapravo gladni, a pri tom izbećićete dehidrataciju.

Kafa je jedini prirodni sagorevač masti, što bi rekli. Kafa zaista ubrzava metabolizam te je u cilju većeg sagorevanja kalorija sasvim ok piti više kafa na dan i piće sa kofeinom bez šećera, pa čak i čaja. Ipak, kafein ostavite za pre podne i rano popodne, kako ne biste prebdeli noć.

Užine su odličan način da se metabolizam održava na nivou tokom celog dana. Užinajte nešto zbog čega ne treba da osećate krivicu, kao što su jabuke, banane, lešnici, bademi, orasi, pa čak i integralni keks i nemastan sir. Ako želite da gubite na telesnoj težini morate jesti na svaka 3-4h.

Ljuta hrana je takođe jedan od faktora koji mogu uticati na metabolizam. Začini kao ljuta paprika, kukruma, kari, mogu biti prijatan a vrlo zgodan dodatak jelima. Na ovaj način belo meso sa karijem možete biti dupla dobit.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.