PROCENAT TELESNIH MASTI – NOVA MERA SAVRŠENSTVA

Kile, pomerite se! Vreme je za novu meru zgodnosti – procenat telesne masti!

Sa početkom epidemije gojaznosti sav fokus je bio na broj kilograma. Ljudi su masnovno postajali sve teži i bilo je neopodno napraviti neku granicu do koje traje zdrava težina, a od koje počinje gojaznost. Ali onda su se javila nova pitanja u vezi zdravlja a konačno i izgleda – da li su kilogrami pravo merilo? Šta ako je neko smao mišićav ili ima „teške“ kosti? Ovakvim ljudima bilo je mnogo teže da ispune zahteve postaveljene samo na osnovu telesne težine. I kako je nauka napredovala tako su se i aršini menjali i konačno je potvrđeno da zaista nije toliko važno koliko kila imate, već od čega su te kile sastavljenje. A ono od čega treba da budu postavljene jesu mišići!

I pre nego što počnete sebe da zamišljate kao „bilderku“ da vas odmah zastavimo. Vrlo je teško izgledati nabildovan, velik i masivan. Ono čemu treba da radite jeste na smanjenju telesnih masti i povećanu čiste mišićne mase. Znači novo merilo lepog tela jeste nizak procenat telesnih masti. A evo i o kojim brojkama govorimo.

Normalan procenat telesnih masti za žene je od 25 do 35%. Sve preko se može smatrati istinskom gojaznošću, sve ispod zdravljen. Sportiskinje imaju obično procenat telesnih masti ispod 20, a obično i ispod 13, mada to već nije zdravo jer utiče na sintezu polnih hormona, može da utiče na kvlitet kose i noktiju itd.

Za muškarce važe strožija pravila. Njihov procenat telesnih masti ne bi smeo da bude preko 24% dok je sasvim ok da imaju vrlo malo masti, čak i ispod 5%.

Kako se mere telesne masti? Sveprisutne su mini naprave zasnovane na principu bioimpendance koji vam sasvim solidno mogu izmeriti telesne masti. Aparatići se mogu kupiti u radnjama medicinske opreme i mogu biti dobra investicija ako nameravate da mršavite zdravo. Samo da napomenemo da se morate meriti uvek u isto vreme dana, nakon obavljenog toaleta, pre doručka. Drugi način za merenje masti je korišćenjem kalipera, naprava nalik na štipalice pomoći kojih se mere b3nabori kože na nekoliko mesta na telu. Ovo će umesto vas morati da uradi neko stručan, ali dobra strana kalipera je što će vam reći gde je salo pretežno nakupljeno.

Koji god način za merenje telesnih masti da odaberete sigurno će vam dati bolji uvid u efekte dijete nego samo merenje telesne težine.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.