Turska magija zapisi

Ono što je svakako poznatije, jeste čuveni “hodžin zapis ” za kojeg se misli da koristi samo crnoj magiji . Ovi zapisi, koji sadže delove Kurana, su zapravo ispisana molitva i svete reči, pa služe i kao zaštita. Hodžin zapis može pomoći ili odmoći u zavisnosti od svrhe. U našim krajevima više je poznat po svom negativnom delovanju, a obzirom da su Turci izuzetni poznavaoci magijskih obreda i učenja, većina obreda je nepoznata širim masama, pa je snaga ove magije nedovoljno kontrolisana, najviše zahvaljujući njenim šamanskim korenima. Kako turska magija spada u najmoćniju, njene čini i obredi se ne skidaju na klasične načine, već imaju svoja pravila i obrede koji su poznati samo vrhunskim magovima.

Još jedan ostatak turskih magijskih verovanja na ovim prostorima jeste postojanje Urokljivo oko . Do danas se sačuvalo verovanje da ljudi, a posebno žene, poseduju moć da pogledom, posmatranjem ili samim svojim prisustvom i da izgledom mogu da nanesu zlo svima onima koje ne vole. Biljka koja poseduje magijsku moć jeste demir bozan, a koristi se u iscjeljivanju i skidanju crne magije, i predstavlja svojevrsnu noćnu zaštitu od urokljivih očiju.

Ma koliko nekima ovo zvučalo kao sujeverje ili paganstvo, činjenica je da turska magija sadrži duboko ukorenjenu istorijsku zaostavštinu i da zaslužuje poštovanje mnogih vidovnjaka, ali i poklonika nekada veoma moćnog turskog carstva.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.