Tirkiz – element Zemlje

Prema Persijskoj legendi, tirkiz je kamen sreće. Tirkiz može biti mlad (tada je bele boje), zreo (plave boje) i star (tada je zelene boje). U područjima sa visokim stepenom zagađenja, tirkiz postaje star i menja svoju boju u zelenu. Tirkiz je simbol zdravlja, blagostanja i ljubavi. Svetlo plavi tirkiz je simbol duhovnosti. Astrolozi povezuju tirkiz sa jupiterom i venerom.

Tirkiz u talismanima i amuletima

Skoro sve drevne civilizacije povezuju tirkiz sa boginjom ljubavi. Zbog svoje sposobnosti da privremeno izgubi svoj sjaj pre nevremena, verovalo se da tirkiz takođe upija i uklanja opasnost. Ovaj kamen se smatra talismanom vojnika. Tirkiz eliminiše strahove štiti od povreda, pa se smatra amajlijom vozača. Nošenje tirkizne amajlije oko vrata pomaže u lečenju žutice, zaustavlja krvarenje i čini porođaj lakšim.

Lekovita svojstva tirkiza

Nošenje tirkiza u nakitu, jača srce, uklanja nervozu i strahove. Ako se nosi u jutarnjim satima poboljšava vid.

Magična svojstva tirkiza

Najjače svojstvo tirkiza je da neutrališe neprijateljstvo i zaustavi svađu, uspostavi mir u porodici i otkloni ljutnju. On pojačava intuiciju i nazavisnost. Pojačava ambiciju i hrabrost, pozitivno utiče na emocije i protok energije. U prošlosti je nošen kao amajlija protiv groma. Prema istočnoj legendi, osoba koja ujutru gleda u tirkiz, celog dana će biti bezbižna. U srednjem veku ljudi su verovali da, ako žena želi da pridobije muškarca, morala bi da tajno ušije komad tirkiza u njegovu odeću. Tirkiz deluje na petu i šestu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.