Hijacint – element Vazduha

Hijacint, dragi kamen, narandže boje, smatrao se simbolom vlasti i vernosti. Prema drevnom grčkom mitu, mladić po imenu Hijacint. On je ubijen tokom takmičenja od Apolona, boga svetlosti. Kapi krvi koje su pale na zemlju pretvorile su se u zumbul cveće . A zatim su su se cvetovi pretvorili u dragulje.

Hijacint u talismanima i amuletima

Ovaj kamen je služio kao amulet za zaštitu od zaraznih bolesti, otrova i astme. Hijacint štiti od „uroka“, zlonamernih duhova i noćnih mora, tera potištenost, poboljšava apetit i varenje. On se posebno preporučuje za putnike, jer je u prošlosti pomogao osobama da se zaštite od kuge i rana dok su na putu. Verovalo se da povećava bogatstvo svog vlasnika i da mu pomaže u ostvarenju svojih vizija. Osoba koja nosi ovaj kamen veoma brzo stiče popularnost u svom okruženju.

Lekovita svojstva hijacinta

Hijacint poboljšava apetit, olakšava varenje i izaziva pospanost.

Magična svojstva hijacinta

Verovalo se da je vlasnik hijacinta zaštićen od udara groma. Takođe, ovaj kamen podstiče spavanje kod depresivnih osoba, u momentima kada imaju teške misli. Ovo je kamen nade, on sprečava halucinacije i neutrališe melanholiju. Kada hijacint prođe kroz vatru, gubi svoju boju što mnogi tumače kao osnovno načelo gašenja strasti i savladavanja. Stavlja se na četvrtu čakru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.