SVE ŽENE RADE OVO, A KOLIKO JE ZDRAVO? Evo da li brijanje intimne zone stvarno povećava rizik od polnih bolesti!

Sigurno ste i vi već čuli da brijanje intimne zone povećava rizik od polno prenosivih bolesti – evo da li je to istina.

Ukoliko i vi, kao većina žena (83 odsto njih) brijete intimnu zonu, evo dobrih vesti – time se ne povećava rizik od polno prenosivih bolesti. Naučna studija nije našla vezu između uklanjanja stidnih dlačica i povećanog rizika od hlamidije ili gonoreje.

To je u suprotnosti sa prethodnim istraživanjem iz 2016. godini, koje je pokazalo da se uklanjanjem stidnih dlačica povećava rizik od polno prenosivih bolesti.

Međutim, u novoj studiji koju je sproveo Univerzitet u Ohaju, više od 200 studentkinja odgovorilo je na pitanja o sređivanju intimne zone i seksualnoj aktivnosti. One su takođe testirane na gonoreju i hlamidiju, dve najčešće bakterijske polne bolesti.

Gotovo sve učesnice (98 odsto) prijavile su da su u nekom trenutku uklanjanje dlačice sa intimne zone, a njih 54 odsto kaže da ih je brijalo najmanje dva puta nedeljno u proteklih godinu dana, dok je 18 odsto to uradilo barem šest puta u prethodnih mesec dana – što je znatno češće nego što to rade prosečne žene.

Oko deset odsto učesnica studije bilo je pozitivno na hlamidiju ili gonoreju, ali je utvrđeno da žene koje često briju stidne dlačice nisu ništa sklonije ovim polnim bolestima u odnosu na druge žene.

Inače, studija iz 2016. godine čiji su rezultati pokazali da brijanje intimne zone za 80 odsto povećava rizik od polnih bolesti, ne može se uzeti kao merodavna jer nisu rađeni testovi na polne bolesti, već su učesnici prijavljivali sami da li imaju polne bolesti.

Svakako, i naučnici su tada izjavili da ne mogu sa sigurnošću da tvrde da postoji direktna veza između brijanja intimne zone i polnih bolesti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.