Suzana Perović – Biografija

Nekadašnja srpska predstavnica na ,,Pesmi Evrovizije’’ davne 1982. godine je poslednjih nekoliko decenija plenila svojim glasom i stasom, mada ne u tolikoj količini u kojoj zaslužuje, a, u poslednjih par godina i svojim karakterom i vrednostima koje ispoljava u reality show – ovima u kojima učestvuje.

Pogledajmo za početak Suzaninu biografiju.

Biografija
Suzana Perović je rođena 1962. godine u Beogradu, gde i sada živi sa svojim suprugom, estradnim menadžerom Vladom Perovićem, inače bivšim suprugom njene koleginice Lepe Lukić, i njihovo dvoje dece – Nikolom i Dajanom.

Iako je većina pamti po njenim folk hitovima, istina je da njena pevačka karijera nije započeta ovim žanrom. Naime, ona je najpre počela da peva u grupi ,,Aska’’, sa Snežanom Mišković – Viktorijom, Izoldom Burudžijom i Snežanom Stamenković.

Ipak, ova muzička grupa je uspela da snimi samo jedan album ,,Katastrofa’’, nakon čega su članice otišle svaka svojim putem i započele solo karijere. Ono po čemu je ovaj sastav ostao upamćen je učešće na takmičenju za pesmu ,,Evrovizije’’ 1982. godine, sa svojom numerom ,,Halo, halo’’, sa kojom su osvojile 14. mesto.

Nakon raspada ,,Aske’’, Suzana Perović je 1986. godine započela solo karijeru i snimila svoj prvi folk album ,,Opa, opa, sele’’, na kom su se našli neki od velikih hitova ,,Nasloni lice na moje srce’’, ,,S tobom u beskraj svemira’’ i ,,Moram te naći’’, a već sledeće godine, 1987. godine, prijavila se za takmičenje na kom se birala numera za takmičenje za pesmu ,,Evrovizije’’. Zatečena, Suzana je takmičenje završila bez i jednog jedinog boda.

Iste godine je Suzana Perović bila akter i kultnog domaćeg filma ,,Tesna koža 2’’, u kom je glumila pevačicu Suzi i posle toga snimila svoje nove hitove ,,Zašto ljubomoran nisi’’, ,,Princ iz bajke’’ i ,,Samo jedan život imaš’’, zbog čega su počeli i da je upoređuju sa Lepom Brenom, čija se karijera isto promovisala na taj način.

1990.godine je Suzana Perović izdala svoj drugi album pod nazivom ,,Pobediće ljubav’’, a kasnije i album ,,U meni neki vrag’’, nakon čega se, 1994. godine povukla sa muzičke scene. Ipak, iako se povukla sa muzičke scene, Suzanu Perović smo i dalje mogli da gledamo na malim ekranima u različitim filmovima, kao što su ,,Tatin sin’’ – 2000. godine, seriji ,,Seljaci’’ – 2008. godine i u jednoj emisiji ,,Preljubnika’’, kao voditeljku.

Sada, ovu još uvek zanosnu plavušu gledamo u ,,Zadruzi 2’’ na TV Pink.

Tokom 80 – ih godina, Suzana je sa svojim suprugom Vladimirom Vladom Perovićem u Beogradu držala klub ,,Duga’’. Ovaj klub je bio jedno od prestižnijih mesta, te su se tamo tada okupljale najveće estradne zvezde.

Iako nikada sklona skandalima, Suzana Perović se nikada nije stidela svog tela, a, ruku na srce, nije ni bilo potrebe za tim, jer je tokom 80 – ih godina važila za seks simbol čitave Jugoslavije. Suzani fotografije slobodnijeg tipa dok je bila mlađa nisu smetale, te je jedan od tiraža albuma ,,Sve zvezde’’, Milutina Popovića Zahare, štampan sa njenim likom, potpuno nagim, gde su intimni delovi pokriveni samo šlagom.

Reality
Pre učešća u ,,Zadruzi 2’’, Suzana je učestvovala u reality show – u ,,Farma’’, u kojoj je upamćena kao izuzetno vedra i pedantna osoba. Ipak, dok se ona u emisiji trudila da pokaže kvalitete prave dame, napolju je njen sin pravio skandal, koji je pogodio i celu porodicu.

Naime, Suzanin sin, Nikola, je za to vreme bio u zatvoru, zbog pljačke pumpe, a o njegovom izlasku je Suzanu obavestila Nada Topčagić, sa izjavom da se Nikola ,,vratio sa putovanja’’.

2014.godine je njen sin, Nikola, opet bio na meti medija, kada se spekulisalo da je, zbog nasilničkog ponašanja pobegao, pa je za njim raspisana i poternica.

Uprkos svemu, Suzana se pojavila u reality show – u ,,Farma’’, na iznenađenje svih, s obzirom na situaciju, i bila jedna od ’’normalnijih takmičarki’’. Ona je oduševila publiku jer, za razliku od svojih koleginica, Suzana nije prezala ni od kućnih ni od farmerskih poslova, a njeni zadaci su uvek bili besprekorno obavljani, bez i jedne jedine greške.

Takođe, bila je izuzetno pedantna i odgovorna, a, čak i pored porodične situacije u kojoj se u tom periodu nalazila, Suzana se maksimalno trudila da izbegava svaki konflikt.

Sada Suzanu Perović gledamo u novoj sezoni ,,Zadruge’’ na TV Pink. S obzirom na njen karakter, čini se da će i ovo njeno učešće proći bez prevelikih skandala. Ipak, i pored svega, Suzana je još uvek jedna dama koja drži do sebe, ali i imidža svoje cele porodice, a svesna je činjenice da će se njeno ponašanje odražavati i na njenog muža i decu.

Ono što se ipak ne preporučuje ostalim takmičarima, ukoliko pokušaju da iniciraju bilo kakvu svađu sa njom, jeste da kao argument uzimaju bilo kog člana njene porodice.

Ipak, nije isključeno da će se u nekom trenutku baš njen sin, Nikola, naći na tapeti. Ipak, videćemo do kraja emisije šta će nam Suzanino učešće u takmičenju doneti.

Ime i prezime: Suzana Perović

Nadimak: Suzi

Datum rođenja: 1962. Godina

Mesto rođenja: Beograd

Zanimanje: pevačica, glumica, voditeljka, reality takmičarka

Twitter: https://twitter.com/perovic_suzana

Instagram: https://www.instagram.com/suzana_perovic/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.