OD ČEGA NE MRŠAVITE

Ne dajte se reklamama i “savetima”…

Zbog reklame ili dezinformacije, neke od ovih namirnica slobodno uzimamo jer mislimo da nam pomažu u mršavljenju.. ali istina je drugačija… Evo od čega ne mršavite…

Low fat namirnice – sve što ima malo masti uglavnom ima više šećera, a to opet nije dobro. Low fat ne znači da je zdravo niti da je dobro za dijetu niti da ćete od toga mršaviti. Jogurti, mleko i ostale namirnice sa iskim procentom masti se reklamiraju kao rešenje za vašu dijetu, ali zapravo su mnogo manje siti od njihovih parnjaka sa nešto većom količinom masti.

Savet: mleko i jogurt uzimajte sa 1,6-2,8% mlečne masti.

Namirnice bez dodatog šećera – to što šećer nije dodat ne n3znači da ga nema. Sokovi su koncetrovani šećeri bez obzira da li im je još dodat šećer i zato ih treba izbegavati. Sokovi nemaju vlakana samo proste šećere što za posledicu ima skok insulina, gomilanje masnih naslaga a ubrzo i glad zbog naglog pada šećera.

Savet: uzmite sveže voće, a ne sok.

Musle i corn flakes – iako se čine kao dobra opcija za doručak, pa čak i za druge obroke, kupovne musle često su prilično slatke, a corn flakes je ništa drugo do belo kukuruzno brašno. Tako, umesto da budu dobar doručak biće samo kratko zadovoljenje jer ćete vrlo brzo biti gladni.

Savet: napravite sami musle od pahuljica iz rinfuze.

Zdrava hrana – zapravo hrana koja se prodaje u radnjama zdrave hrane nije obavezno i hrana od koje ćete mršaviti. Često su ove namirnice pržene ili slatke a to ne želimo u našoj dijeti.

Savet: iz prodavnica zdrave hrane donosite kući samo integralne namirnice, cele semenke i orašasato voće.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.