Prednosti pomorandži po vaše zdravlje

Sigurni smo da znate da pomorandže u sebi sadrže veliki količini vitamina i minerala.

Ono što možda ne znate je da su pune i beta-karotena, kalijuma, magnezijuma i vlakana. Njihova alkalizujuća i detoksikaciona svojstva održavaju ljudsko telo zdravim, boreći se protiv bakterija i virusa. Vitamin C je onaj koji ih čini moćnim antioksidansom.

Osim što je vrlo korisna kada je vaše zdravlje u pitanju, pomorandža vam može pomoći i pri gubitku suvišnih kilograma, ali i mnogo više od toga. U redovima koji slede otkrivamo vam benefite pomorandži koje će vam dati najmanje jedan dodatni razlog da one budu deo vaše svakodnevne ishrane.

POMAŽU PRI GUBITKU TEŽINE

Vlakna koja se nalaze u pomorandžama utiču na to da manje osećate glad. Ona doprinosi manjoj potrebi za drugom hranom, odnosno stvaraju osećaj sitosti. Shodno tome ako redovno jedete pomorandže kada ste gladni ili pijete sveže ceđeni sok od pomorandže brzo i lako ćete izgubiti znatan broj neželjenih kilograma. Takođe pomorandža spada u red niskokaloričnih voćki, što znači da je možete jesti umesto klasičnih poslastica a da pri tom nećete povećati svoju težinu.

ODLAŽU STARENJE KOŽE

Pomorandža kao i većina drugih citrusa može da pomogne u sprečavanju oštećena kože nastalih posredstvom UV zračenja. Redovan unos pomorandži na dnevnom nivou smanjuje dubinu bora na licu i usporava razgradnju kolagena. Lokalna primena pomorandži je takođe vrlo učinkovita jer hrani kožu, hidrira je i podstiče proizvodnju kolagena.

REGULIŠU PRITISAK U KRVI

Pomorandže su bogate kalijumom koji pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Studije pokazuju da sveže ceđeni sok od pomorandže može da ima značajan uticaj na krvni pritisak i bolesti povezane sa njima.

SMANJUJU NIVO HOLESTEROLA

Istrajan unos pomorandži u organizam povezan je sa nižim nivoom holesterola u krvi, jednako kod žena i muškaraca. Sok od pomorandže bi mogao da odigra glavnu ulogu u smanjenju nivoa ukupnog holesterola a posebno nivoa lošeg holesterola.

PROMOVIŠU ZDRAVLJE SRCA

Generalno gledano hrana bogata vitaminom C, među kojima se nalaze i pomorandže sprečava srčana oboljenja, održavajući nivo holesterola niskim. Vitamin C takođe sprečava zgrušavanje krvi, što znači da je smanjen rizik od tromboze i srčanog udara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.