Načini dizajniranja prostora otvorenog plana

Raspored prostorija u savremenom domu u vidu otvorenog plana, predstavlja jednu od najpopularnijih ideja za dizajn.

Ovakav pristup se može primetiti na svakom koraku, pri čemu vam daje mnoštvo mogućnosti za personalizaciju. Ako se pitate kako da rasporedite stvari i dekorativne elemente u ovakvom jednom prostoru, da bi on izgledao stilski, na pravom ste mestu. Donosimo vam savete za dizajn prostora otvorenog plana.

ODVOJITE SEKTORE NAMEŠTAJEM I TEPISIMA

Iako je suština otvorenog rasporeda objedinjavanje prostora, ipak bi trebalo suptilno da budu naglašene pojedine zone. Najjednostavniji i ujedno najprivlačniji način razdvajanja prostorija je u pogledu nameštaja i podnih prostirki. Zahvaljujući velikoj ugaonoj garnituri možete odvojiti dnevni boravak od trepazarije i kuhinje. Takođe živopisno kuhinjsko ostrvo vam može poslužiti za adekvatno ograničenje prostora kuhinje i trpezarije. A ako ste ljubitelj vrlo suptilnih podela, tepisi su vaš adut u rukavu, za savršenu vizuelnu podelu.

POVEŽITE PROSTORIJE BOJAMA I MATERIJALIMA

Iako je razdvajanje različitih zona u jednoj većoj prostoriji važno, takođe je vrlo bitno da ih na suptilan način i povežete. U tu svrhu možete iskoristiti boje. To mogu biti boje na zidovima, u obliku lampi, zidne umetnosti, dekorativnih jastuka ili tapeta. Kada se jedna ista boja proteže od kuhinje, preko trpezarije pa sve do samog ruba dnevne sobe, prostor deluje skladno i prijatno. Druga opcija je korišćenje istih materijala poput drveta, kože ili pruća.

UNESITE SVETLOST U CELU PRIČU

Izvori svetlosti su neophodni u svakoj prostoriji a naročito onoj koja objedinjuje dve, tri ili više zona. Prirodna svetlost kao i lepe zidne, podne ili stone lampe su one koje menjaju utisak u prostoru. Pobrinite se da svaki sektor ima svoju zasebnu rasvetu, i da ih na suptilan način povežete.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.