Postanite kraljica svog života

Drage žene, vratite se na tron – tamo gde i pripadate!

Ogledalce, ogledalce, ko je najlepša žena na svetu?
Ogledalo odgovara: Niska si, debela, stara i naborana, pa to nikako ne možeš biti ti!

Budite iskrene, sve smo se barem jednom pogledale u ogledalo postavljajući neku verziju ovog pitanja i dobile sličan odgovor ogledala. Ne bi li najlepši poklon od nas samih bio kad bismo verovale da smo prekrasne bez obzira na godine, težinu ili okolnosti u kojima se nalazimo. Lepota dolazi iznutra.

Kraljica svog života, bestseller je autorka Kathy Kinney i Cindy Ratzlaff, vodič, namenjen odraslim ženama da konačno postignu ili vrate osećaj sreće u svoje živote. Nema boljeg vremena nego odmah sad da počnete ceniti to što ste savršene baš takve kakve jeste. Izvanredne žene i više nego spremne da postanu kraljice! Pratite ovih 10 velikih koraka koji će vas smestiti na tron kao kraljicu svog života. Šta čekamo?

10. Napustiti strah i loše navike
Napustite misli ili navike iz prve polovine svog života koje vam jednostavno više ne odgovaraju. Otklonite strah da se nećete svideti nekome, suočite se sa njim i nasmejte mu se u lice. Osim toga, ako se i ne svidite nekome, to je samo nečije mišljenje i ne menja činjenicu da vi zaista jeste posebni. Uz to, prestanite se mučiti nošenjem tankih visokih peta koje uzrokuju grčeve i bol koja se širi celom kičmom. Život je prekratak da biste teturale uokolo kao kakve pripite gejše.

9. Prepoznati i zadržati svoje adute
Šta vam se zaista sviđa na vama? Prepoznajte svoje adute i zadržite one koji još uvek rade za vas. Ovo je pomalo težak zadatak jer smo uvek mislili da za mile devojke nije primereno hvaliti se i privlačiti pažnju na sebe. Nije li tužno što se i pred sobom stidimo priznati da se nekom delu sebe zaista divimo? Dobar smisao za humor je svakako adut kojeg želite zadržati. Kad vam život da limun, napravite od njega limunadu. Na primer, hodate ulicom lepo doterane, u novoj odeći i odjednom se spotaknete i padnete u prljavštinu. Hoćete li plakati ili se nasmejati? Budite tip žene koji će se nasmejati do suza, zajedno sa svedocima tog nemilog događaja.

8. Pokažite svoju lepotu i moć
Zauvek završite rat sa ogledalom. Najčešće u svom odrazu u ogledalu obično tražimo samo mane. Sećate se šta se desilo u Snežani kad je ogledalce saopštilo kraljici da nije najlepša? Dobila je slom živaca. Počnite verovati da je svako od nas jedinstveno remek delo – savršeno baš takvo kakvo jeste. Idući put kad se pogledate u ogledalo, zagledajte se u oči i recite glasno da ste savršeni. Na početku će vam biti smešno ali ćete s vremenom zaista početi verovat u sebe i crpiti iz toga svoju moć.

7. Birajte reči
Reči koje koristimo kada pričamo sa sobom, i o sebi, vrlo su važne. Jeste li ikada pogrešili i čuli svoj unutrašnji glas kako vam govori: Ti si takva glupača! Gde ti je bila glava? Ironično je što nekome drugome ne biste dopustili da nas naziva glupačom, zašto to dopuštate samoj sebi? Na taj način dopuštamo da negativni unutrašnji glas narušava naše samopouzdanje. Taj problem se rešava ovako – naredite svom negativnom unutrašnjem glasu poput kraljice: Ako nemaš nešto pozitivno za reći, onda radije ćuti! Nakon toga potražite svoj pozitivni unutrašnji glas koji vam govori da plešete, pevate i dobro se zabavljate, poslušajte ga!

6. Divite se samoj sebi
Cenite to što ste postale, divite se samoj sebi. Zamislite kako stojite na vrhu planine jednog prekrasnog vedrog dana. Pogledajte dole i pratite dugi put koji ste prošle da biste došle na vrh. Ponekad je bilo teško i nepredvidivo, možda ste koji put i zalutali, ali sada ste tu – na vrhu. I to je zaista vredno divljenja. Svaka lekcija koju ste naučile na teži način, svaki uspeh, svaki pad – sve je to tu na vašem putu, sve to vas je oblikovalo. Uzmite trenutak na vrhu te planine i recite sebi: Ja sam vredna divljenja i cenim sve što jesam.

5. Izgradite i održavajte prijateljstva
Sreća je veća, a i tuga se lakše podnosi kad je možete podeliti sa prijateljima. Svakoj ženi treba barem jedan dobar prijatelj ili prijateljica da kad postavite pitanje: I, kako mi ide?, znate da ćete dobiti iskren odgovor jer ta osoba želi sve najbolje za vas. Da biste imali dobre prijatelje, pre svega i vi morate biti dobra prijateljica. Prijateljstvo se mora održavati kao i svaka druga veza. Važno je obostrano podupiranje i razumevanje. Kad nemate hrabrosti učiniti nešto dobro za vas, pravi prijatelj će vas podstaknuti da to i ostvarite.

4. Odredite stroge granice
Govorite ono što mislite i mislite ono što govorite. Konstantnim pristajanjem na nešto što vam nije po volji, a od vas se očekuje, štetite najviše samoj sebi. Osećajte slobodu da odbijete nešto, bez griže savesti. Radite stvari koje zaista radite sa srcem. Uzmite vreme za sebe i vežbajte reći NE. Znamo da to ponekad može biti teško, ali evo male pomoći. Kad vas neko pita da uradite nešto, odgovorite: Hmm, javiću ti se kad razmislim. Na taj način ćete kupiti vreme da razmislite želite li zaista to i imate li vremena. Nije bitno da li je odgovor pozitivan ili negativan, bitno je samo da je iskren.

3. Recept za sreću
Naučite jednostavan trik kako da konačno postanete srećni. Loša vest je što nismo rođeni sa receptom za večnu sreću. Sreća je veština koju moramo savladati i zatim koristiti. Dobra vest je što je to poput vožnje bicikla, kad jednom naučiš znaš za celi život. Sreća je svuda oko nas, najviše u malim stvarima – samo to moramo osvestiti. Ujutro možete biti srećni što ste se probudili, kad perete zube pre spavanja budite srećni što imate zube za četkanje. Drugim rečima, nađite razlog za sreću u svemu što radite. Učvrstite te mišiće za smejanje, njegovim čestim prakticikovanjem.

2. Odlučno smestite krunu na svoju glavu
Pa vi ste kraljica! Kako biste postali kraljica, morate organizovati zabavu. Ne možete pogrešiti, pa to je vaša zabava, organizujte je kako god vi hoćete. Ipak, povodom svoje inauguracije neke stvari se ne mogu zaobići:

1. Ustanite i objavite svima da ste postali kraljica svog života
2. Učinite to pred svojim prijateljima i dajte im priliku da i oni učine to za sebe
3. Jedite tortu (nije obavezno, ali zašto ne)
Možete imati ovakvu proslavu koliko god puta želite, jedino možete pogrešiti ako ju uopšte ne održite.

1. Šalji dalje
Omogući i drugim ženama da nađu svoju snagu. Sad kad ste službeno postale kraljice, kako bi učvrstile svoju moć – pomozite i drugim ženama da ponovno ožive kraljicu u sebi. Podelite sa drugima kako ste pronašli sreću i vratili svoju moć.
Zapravo, istina je da ste oduvek bili kraljica svog života, samo smo vas trebali podsetiti da vidite ono najbolje u sebi. Dobar osećaj, zar ne?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

PRIJE 7 GODINA SAM SE UDALA ZA 11 GODINA STARIJEG MUŠKARCA KOJEM JE SUPRUGA UMRLA

Pročitaj →

OTIŠLA SAM U ŠVICARSKU DA ČUVAM NEKO DIJETE

Pročitaj →

Kontrolirajte zdravlje svojih zuba i desni

Pročitaj →

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.