Kako žena može povrediti muža a da toga nije svesna

Skrećemo vam pažnju na sedam načina kako žena može povrediti muža, a da toga nije ni svesna.

Bračni savetnik Ron Edmondson svoje dugogodišnje iskustvo rada sa bračnim parovima sažeo je u tekstove koji obrađuju temeljna načela koja su se pojavljivala u svakom braku koji je pratio. Edmondson navodi 7 načina kako muž i žena, a da nisu toga svesni, mogu povrediti jedno drugo. U nastavku donosimo njegov tekst posvećen ženama.

Ponižava ga pred drugim ljudima
Većina muškaraca se verovatno nikad neće usprotiviti ovoj vrsti poniženja u javnosti. Jednostavno će to prihvatiti, ali će ih to povrediti. Ako na kraju ipak reaguju, to će biti zbog nakupljene ljutnje, a možda i besa… i neće biti baš prijatno.

Prati ga kada se on u kući trudi nešto uraditi
Kada mu stalno pokazujete koliko biste vi bolje od njega nešto učinili, njegov ego je povređen. Na primer, kada namešta krevet a vi ga pratite i odmah nakon što završi pokazujete mu ispravan način, dajete mu do znanja da se ne može meriti sa vašim standardima.

Stalno ga gnjavi
Ako ne učini ono što vi želite da učini, i vi ga na to podsećate. Opet. I opet… Nikada nećete postići ono što mislite. Zapravo, to ga povređuje i dovodi do suprotnog učinka.

Koristi se preterano frazom: Ti uvek – Jer, on navodno uvek…
Nije baš tako, ali kada ga optužujete da uvek nešto radi… nažalost, to samo pomaže da postane muškarac koji će to uvek i činiti.

Smatra ga odgovornim za dobrobit njenog emocionalnog stanja
Ponašanjem kao da je on razlog zašto se danas osećate loše, kao i svaki put kada se osećate loše, stavljate na njega preteran pritisak sa kojim se on ne zna nositi. A vi mu to ne morate reći. Suptilno, samo budite loše raspoloženi prema njemu… a da ga niste oslobodili krivice. On će to shvatiti kao znak… i snositi odgovornost. Misliće da je njegova krivica, čak i ako nije. I to će ga povrediti.

Žali se na ono što nemate ili niste imali priliku učiniti
On ima želju ispraviti stvari. On vam želi obezbediti sve što je potrebno. Svaki muškarac to želi. Neki pokušavaju tako živeti, a neki ne. Ali, kada se trudi i daje najbolje što može, a u isto vreme oseća da ne uspeva u tome, to će ga slomiti. Kada stalno komentarišette šta sve druge žene imaju a vi nemate, on se oseća krivim, čak i ako vam to nije bila namera.

Ne ceni njegov trud
Želite povrediti muškarca? Nemojte ceniti stvari za koje oseća da ih čini dobro. To može biti radno mesto, hobi ili neki potez. On oseća deo svog identiteta u onome što radi. Kada to ne smatrate vrednim, kao što on smatra, njegov ego je povređen.

Stvarnost je da su ljudski ego, samopouzdanje, osećaj vrednosti, jako vezani za njegovu ženu. Isto kao što su kod žene te stvari vezane za njenog muža. Mi možemo biti osetljivi. Neki više od drugih. I u nekim područjima više od drugih. Razumevanje ovih stvari i njihovo rešavanje, pa i sa trećom stranom ako je to potrebno, izgradiće zdravije, snažnije i srećnije ljude… i brakove.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jelena Govedarica podržala projekt “Vjenčanica kroz istoriju”

Pročitaj →

Ovako je Adelisa čestitala suprugu Halidu 60. rođendan

Pročitaj →

MIA BORISAVLJEVIĆ OGORČENA ZBOG ALEKSIĆA

Pročitaj →

Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Pročitaj →

Sveti bosiljak kralj biljaka

Pročitaj →

Predivan enterijer pun boja

Pročitaj →

Nekoliko je razloga zašto bi trebali dati šansu kelju pupčaru

Pročitaj →

Muffini s tikvicama

Pročitaj →

Kolica za bebu, kako izabrati

Pročitaj →

Ovih 5 znakova teško se nose sa STRESOM

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 22 – 29. januar 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 22 – 29. januar 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.