Podižu raspoloženje i čuvaju vitku liniju – slatke kruške

Svi smo čuli da jedna jabuka dnevno čuda čini za naše zdravlje, ali malo ljudi zna da samo jedna kruška dnevno može da smanji rizik od gojaznosti za 35 procenata.

Istraživači sa Univerziteta u Luizijani došli su do zaključka da kruške pomažu u održavanju vitke linije na osnovu sadržaja tog voća.

„Veza između krušaka i manje tjelesne težine je veoma interesantna. Vjerujemo da je unos vlakana iz kruške osnovni razlog što ovo voće ima uticaj na smanjenje težine, posebno u donjem dijelu tijela, što je pokazano u našoj studiji“, rekla je dr Kerol O’Nil, koja je autor istraživanja.

Konzumiranje jedne svježe kruške prosječne težine svakog dana, pozitivno utiče na unos hranljivih sastojaka, vjeruju naučnici.

Kruške imaju visok procenat vlakana, vitamina C, magnezijuma, bakra i kalijuma.

Jedna srednja kruška sa 100 kalorija sadrži skoro 24 procenta preporučene količine dnevnih vlakana.

Tradicionalna medicina već dugo savjetuje da se iskoriste svojstva ovog ukusnog voća, prije svega, radi poboljšanja raspoloženja.

Kruške su efikasno sredstvo protiv groznice, prehlade, grčeva i dijareje. Sok od kruške poboljšava ten i sprečava povraćanje. Voće se preporučuje i trudnicama.

Budući da su hipoalergene, kruške se mogu ponuditi i djeci.

Kruška eliminiše žeđ i suvoću usta, reguliše aktivnost lojnih žlijezda, smanjuje bolove u bubrezima, blagotvorno djeluje na mokrenje. Pored toga, terapeutski djeluje na kamenje i kristale u bubrezima, uretri i zglobovima.

Rasprave o tačnom porijeklu ukusnih plodova kruške su brojne, a stručnjaci vjeruju da su evropske kruške i azijske kruške evoluirale odvojeno, ali tokom istog perioda – prije oko 3.000 godina.

Određene vrste krušaka su porijeklom iz Afrike.

Neke vrste krušaka (armudu, šeker, daš armudu) uzgajaju se širom planete.

Azerbejdžanci, recimo, kruške jedu vijekovima, svježe i sušene, kao i koncentrovani sok od krušaka i to tradicionalno, u mnogim porodicama – svakodnevno.

Azerbejdžanci toliko vole ovo voće da su njemu u čast napravili i posebne staklene posude za čaj koje imaju oblik kruške.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.