Ove četiri namirnice će vas odmah ‘podići’ Ako nemate energije

Postoje namirnice koje mogu podići nivo energije bolje i od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogate su i vlaknima pa se sporije vare i obezbeđuju neprekidan tok energije u telu.

Ove četiri vrste namirnica će vam pomoći da održite energiju tokom dana.

Kokice
Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrijuma. Dobar su antioksidans i mogu zadovoljiti potrebu za energijom. Kokice su namirnica koju većina ljudi voli, a konzumiraju se samostalno ili u kombinaciji s orašastim plodovima.

Kikiriki puter

Banane
Banane obiluju kalijumom i pomažu u održavanju potrebne energije. Ako se i u vašem planu ishrane nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste svoj jelovnik namirnicom koja sadrži puno hranjivih materija potrebnih za normalno funkcionisanje organizma. Osim što pozitivno utiče na zdravlje, banana vam može poslužiti kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih obaveza.

Batat
Batat ili slatki krompir konzumira se širom sveta. Bogat je vlaknima i vitaminom A i C kao i magnezijumom i gvožđem, kao i kalijumom. Iako je batat slatkog ukusa, ne sadrži dodatni šećer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.