KUĆA U KATALONIJI SA ZEMLJANIM PLOČICAMA I PESKOVITIM BETONOM

Katalonija je predivna oblast, koja obiluje velelepnim građevinama koje služe kao prikaz slavne Španske prošlosti.

Među njima ima i mnogo savremenih objekata koji deluju vrlo naočito zahvaljujući modernim načinima gradnje. Danas vam predstavljamo jedan facinantan katalonski dom koji je rađen uz pomoć peskovitog betona i zemljanih keramičkih pločica. Ovi materijali iako grube zvučnosti, daju kući neverovatnu toplinu i čine je gostoljubivom.

Popločane stepenice vode sa terase do bazena Casa Ter zdanja, koje je projektovao arhitektonski studio Mesura u Španiji. Ova betonsko-kamena tvorevina, predstavlja prebivalište u obliku slova L u čijem središtu se nalazi fantastičan prostor za uživanje na otvorenom. Teksturni betonski premaz pokriva nisko postavljene spoljne zidove kuće. Lokalne keramičke pločice su upotrebljene kako bi se oplemenila terasa i bazen kraj kuće.

Zasvođeni plafoni daju unutrašnjosti ove neobične kuće poseban interes. Drveni detalji oko prozora i vrata doprinose osećaju topline u njoj. Senka napravljena od prirodnih materijala na metanim stubovima, koja prekriva mali trem stvara idealno mesto za boravak i druženje na otvorenom. Prostor koji se nadovezuje na ovaj trem a koji preseca jedan deo kuće, tokom leta je otvoren i deluje poput tunela koji vodi do bazena, dok se u zimskom periodu zatvara uz pomoć stalenih kliznih vrata i pretvara u vrlo prijatan prostor za boravak u stilu zastakljene terase.

Na kraju ovog volumena nalazi se odvojena spavaća soba sa sopstvenim ulazom. Druga strane kuće sadrži tri spavaće sobe i kupatila. Stepenice na samom kraju vode do prvog sprata na kom se nalazi glavna spavaća soba. Zasvođena u katalonskom stilu, obložena zemljanim pločicama ona deluje vrlo elegantno i prozračno.

Osim lučne spavaće sobe na spratu, ostatak Casa Ter kuće je jednospratan i natkriven ravnim krovnim povrivačem. Njen enterijer je ispunjen belim zidovima, nameštajem od drveta i zemljanim dekorativnim elementima. Topla šema boja provlači se kroz ovaj dom doprinoseći njegovoj udobnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 18. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.