KUĆA U KATALONIJI SA ZEMLJANIM PLOČICAMA I PESKOVITIM BETONOM

Katalonija je predivna oblast, koja obiluje velelepnim građevinama koje služe kao prikaz slavne Španske prošlosti.

Među njima ima i mnogo savremenih objekata koji deluju vrlo naočito zahvaljujući modernim načinima gradnje. Danas vam predstavljamo jedan facinantan katalonski dom koji je rađen uz pomoć peskovitog betona i zemljanih keramičkih pločica. Ovi materijali iako grube zvučnosti, daju kući neverovatnu toplinu i čine je gostoljubivom.

Popločane stepenice vode sa terase do bazena Casa Ter zdanja, koje je projektovao arhitektonski studio Mesura u Španiji. Ova betonsko-kamena tvorevina, predstavlja prebivalište u obliku slova L u čijem središtu se nalazi fantastičan prostor za uživanje na otvorenom. Teksturni betonski premaz pokriva nisko postavljene spoljne zidove kuće. Lokalne keramičke pločice su upotrebljene kako bi se oplemenila terasa i bazen kraj kuće.

Zasvođeni plafoni daju unutrašnjosti ove neobične kuće poseban interes. Drveni detalji oko prozora i vrata doprinose osećaju topline u njoj. Senka napravljena od prirodnih materijala na metanim stubovima, koja prekriva mali trem stvara idealno mesto za boravak i druženje na otvorenom. Prostor koji se nadovezuje na ovaj trem a koji preseca jedan deo kuće, tokom leta je otvoren i deluje poput tunela koji vodi do bazena, dok se u zimskom periodu zatvara uz pomoć stalenih kliznih vrata i pretvara u vrlo prijatan prostor za boravak u stilu zastakljene terase.

Na kraju ovog volumena nalazi se odvojena spavaća soba sa sopstvenim ulazom. Druga strane kuće sadrži tri spavaće sobe i kupatila. Stepenice na samom kraju vode do prvog sprata na kom se nalazi glavna spavaća soba. Zasvođena u katalonskom stilu, obložena zemljanim pločicama ona deluje vrlo elegantno i prozračno.

Osim lučne spavaće sobe na spratu, ostatak Casa Ter kuće je jednospratan i natkriven ravnim krovnim povrivačem. Njen enterijer je ispunjen belim zidovima, nameštajem od drveta i zemljanim dekorativnim elementima. Topla šema boja provlači se kroz ovaj dom doprinoseći njegovoj udobnosti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.