Nova opcija u Androidu sprečavaće aplikacije da prate korisnike

Google kompanija koja inače najviše novaca zarađuje upravo od online oglašavanja, sprema se da korisnicima telefona koji rade na Android platformi omogući da zabrane aplikacijama i developerima praćenje njihovih online aktivnosti.

Iako korisnici Androida i sada imaju opciju da onemoguće personalizovane oglase, uprkos tome developeri i dalje imaju pristup Advertising ID-u, odnosno oznaci karakterističnoj za svaki uređaj. Developeri putem Advertising ID-a mogu da prate korišćenje aplikacije, pošto ta oznaka oglašivačima omogućava praćenje i blokiranje lažnog saobraćaja prema aplikaciji, prenosi Telegraf.

Promjena koju najavljuje Google onemogućiće takav način praćenja korisnika da Advertising ID više neće biti dostupan developerima i oglašivačima. Ta promjena bi trebalo da stupi na snagu krajem ove godine, za sve uređaje koje pokreće operativni sistem Android 12, odnosno početkom sljedeće godine za sve uređaje koji podržavaju Google Play.

Google poručuje da za posebne slučajeve, kao što su analitika ili prevencija prevara, spremaju alternativno rješenje koje će zamijeniti Advertising ID, koje bi trebalo da bude predstavljeno sljedećeg mjeseca.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.