Ko koristi Facebook Messenger ozbiljno rizikuje presretanje svojih poruka

Presretanje poruka u Facebook Messenger-u je ozbiljna stavka zbog koje bi trebalo da prestanete koristiti ovu aplikaciju

Korisnici Facebook Messenger-a možda će razmisliti o odustajanju od popularne aplikacije po savjetu stručnjaka za sajber bezbjednost Zaka ​​Doffmana, koji kaže da korišćenje usluge u trenutnom stanju može ozbiljno rizikovati presretanje poruka poslatih preko platforme.

„Trebali biste da prebacite ličnu komunikaciju i ćaskanja i bilo šta što želite da je bezbjedno najmanje na WhatsApp – ili, još bolje, na Signal“, upozorio je Doffman sve korisnike u članku objavljenom na Forbes-u.

To zvuči prilično dramatično, ali on ima vrlo dobru poentu. Za one koji nisu svjesni, Messenger tek treba da uvede end-to-end enkripciju u svoj servis kao podrazumijevanu opciju.

Bez uskakanja u podešavanja, pokretanja novog razgovora – vaše poruke neće biti zaštićene od znatiželjnih pogleda. To u osnovi znači da sve što se šalju između uređaja mogu da presretnu i pročitaju treće strane.

Dok je WhatsApp osim Signal-a, jedna od onih aplikacija koje su tu vrstu enkripcije uvele, Messenger zaostaje. Moguće je poslati šifrovanu poruku putem tajnog razgovora u Messenger-u, ali ovo nije podrazumijevano uključeno i ne funkcioniše sa grupnim ćaskanjem.

Kompanija je očigledno svjesna da ne uspjeva u ispunjavanju ove mjere bezbjednosti, nedavnom objavom na njenoj web lokaciji u kojoj se kaže: „Radimo naporno na tome da uvedemo podrazumijevanu end-to-end enkripciju u sve naše usluge razmjene poruka“.

Messenger se poboljšava s tim što je Facebook nedavno predstavio brojne alate za privatnost i sigurnost, uključujući više postavki privatnosti, zaključavanje aplikacije, sigurnije zahtjeve za poruke, ograničenja za proslijeđivanje poruka i još mnogo toga.

Međutim, enkripcije koja je toliko značajna nema. Dok ne bude uvedena 2022. godine, možda će biti pametnije da pronađete drugi način komunikacije sa prijateljima i porodicom.

izvor – it-mixer.com

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.