Najbolja hrana za mozak Jaja i orasi

Preporučuje se i zeleno povrće, koje je bogat je izvor vitamina E, ključnog za zdravlje mozga

Koeficijent inteligencije veoma je važan jer određuje naše učenje, kao i prilagođavanje i razumijevanje sveta oko nas. Na visinu koeficijenta inteligencije utječu brojni faktori, među kojima i način ishrane, navode stručnjaci.

Iako nismo svi podjednako inteligentni, nešto ipak možemo uraditi kako bismo poboljšali koeficijent inteligencije. Naučnici su naveli nekoliko namirnica koje na to imaju veliki utjecaj.

Zeleno povrće – ova vrsta povrća djeluje blagotvorno na kompletan organizam, pa tako i na mozak. Bogat je izvor vitamina E koji je ključan za zdravlje mozga, ali i smanjenje rizika od Alchajmerove bolesti.

Jaja – ova najbolja, ali i najjeftinija nutritivna namirnica veoma je važna za razvoj inteligencije. Sirova jaja sadrže proteine i zdrave masnoće ključne za razvoj moždanih funkcija, posebno kod mladih. Da bi nutritivne vrijednosti ostale što očuvanije, jaje treba kuhati što kraće.

Orasi – veoma su važni za memoriju jer sadrže omega-3 masne kiseline i polinezasićene masti koje organizam ne stvara pa ih moramo unositi hranom. Istraživanja su pokazala da samo 29 grama oraha sadrži 2,6 g omega-3 masnih kiselina, dok kašičica orahovog ulja sadrži 1,4 g polinezasićenih masti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.