kritike vama bliskog deteta

Ima onih koji nemaju sopstvenu decu, ali su pravi eksperti za podizanje tuđe. Uvek imaju neki savet (za koji ih niko ne pita) i uvek imaju neki prigovor na ponašanje deteta, kao i na način na koji ga roditelji vaspitavaju i brinu o njemu.
Sad, ako se radi o nekome ko vam uporno daje nezatražene savete kako da budete bolja majka svom detetu, možete na tu osobu da zarežite da gleda svoja posla ili da je na koliko-toliko pristojan način zamolite to isto. Međutim, šta kada se radi o detetu koje je vama veoma drago, ali mu niste majka, a ni kritika ni neželjeno savetovanje se ne odvijaju u vašem domu?
Recimo, vaša sestra ima predivnu ćerkicu koju svi (vi, devojčicini roditelji i bake i deke) obožavate, pravo malo zlato, uz to vrlo lepo vaspitano dete. Malecka napravi i poneku grešku, ali ne može se ni očekivati od toliko malog deteta da se konstantno ponaša besprekorno. A prijateljica vaše sestre, koja sama nema dece, kao da očekuje upravo to, i tog anđelka od deteta ispravlja za svaku, pa i najmanju sitnicu, ništa joj nije dovoljno dobro i vašoj sestri večito daje uputstva kako da pravilno podiže svoje dete. Sve se to dešava u domu vaše sestre i povezano je s njenim detetom, tako da osećate da nemate po kom osnovu da kažete napadnoj sestrinoj prijateljici šta da uradi sa svojim savetima. Cela situacija vas nervira – dete je stvarno divno, vaša sestra je divna majka, i svi osim te prijateljice tako misle, ne radi se o tome da držite stranu sestri – a kao da ništa ne možete da učinite.
Šta učiniti a da to bude pristojno? U principu, u opisanoj situaciji bi na vašoj sestri bilo da reši problem – njeno su i dete i prijateljica. Međutim, možda ona nije sklona sukobima. Mogli biste da je posavetujete da prijateljici ljubazno kaže da je za dete jako zbunjujuće da je vaspitavaju po dva različita metoda, a pošto je ona tu majka, metod će morati da bude njen.
Ne ide? Onda biste i vi i ostali (bake, deke…) mogli da, nakon svake nezaslužene kritike prijateljice vaše sestre, devojčici šapnete da ne brine, da nije ništa loše uradila. Time ćete umiriti zbunjeno dete.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTRO DIJETA: Ovnovi da zaborave na brzu hranu, Lavovi na hleb, a za pripadnike jednog znaka ALKOHOL JE SMRT!

Pročitaj →

SA NJIMA NIKADA NE ZNATE NA ČEMU STE: Ovi horoskopski znakovi NE POKAZUJU svoja osećanja

Pročitaj →

EROGENE ZONE PO HOROSKOPU: Jedan od znakova prosto obožava da mu ljubite prste!

Pročitaj →

Ovaj horoskopski znak može da vam čita MISLI

Pročitaj →

“U DEPRESIJI SAM”: Evo kako je proživljava i kako iz ovog stanja izlazi SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 31. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Evo Kada je najbolje i najzdravije vreme da žena zatrudni

Pročitaj →

Snažne i nezavisne žene

Pročitaj →

Ovo je najstariji lek za bolesti koje muče mnoge od nas

Pročitaj →

Modni saveti za dame koje su prešle 40. godina

Pročitaj →

Kako da se izborite sa agresijom kod dečaka?

Pročitaj →

Noćna krema od kokosovog ulja

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.