izbeljivanje zuba i Zubna pasta

Lep osmeh je uvek poželjan, a za lep osmeh neophodni su zdravi i lepi zubi. Možete vi da budete vedre osobe sklone smejanju, ali ako su vam zubi žuti, krnjavi ili na neki drugi način ružni, vaš osmeh baš i neće biti tako lep. Na našem tržištu puno je sredstava za izbeljivanje zuba i mnogi posežu za njima. Oni praktični, koji ne žele da se zamaraju gomilom sredstava, nabavljaju paste za zube na čijim etiketama piše da izbeljuju zube – takvih bar ima dosta. Sigurno ste ih i vi videle. Verovatno ste se upitale koliko je tačno to što na etiketi piše – koliko, zaista, pasta za zube može da izbeli zube.

Naravno, za dobru oralnu higijenu i dobro zdravlje zuba (što je osnovni preduslov belih zuba i lepog osmeha) neophodno je redovno čišćenje zuba kvalitetnom četkicom i pastom. Kad ćete to već raditi, zašto o istom trošku i ne izbeliti zube – ako je moguće? Jeste moguće – barem u izvesnoj meri.

Naime, paste za izbeljivanje zuba sadrže u sebi agense za poliranje i hemikalije koje mogu da uklone mrlje koje su nastale pijenjem kafe, čaja, crnog vina… Takođe, mogu da uklone i mrlje nastale od nekih namirnica ili mrlje uzrokovane pušenjem.

U suštini, ono što paste za beljenje zuba mogu da učine jeste da, ako ih redovno koristite, vaši zubi opet dobiju svoju prirodnu boju. Neko dodatno beljenje, boja svetlija od vaše prirodne, putem paste za zube ne može se dobiti.

To ne bi trebalo da bude problem – prirodna boja vaših zuba u principu i jeste ona koja na vama najlepše izgleda. Dodatno izbeljivanje moglo bi da naruši prirodni sklad vašeg izgleda, da i ne spominjemo da neka od sredstava za izbeljivanje zuba imaju štetno dejstvo i ostavljaju zube podložnijim kvarenju.

Dakle, ukoliko želite da koristite paste za zube koje će vaše zube ne samo očistiti nego i izbeliti, samo napred! Ne očekujte spektakularne rezultate ni zube porculanski bele (osim ako to nije njihova prirodna boja), ali možete da očekujete lep osmeh i lepu, prirodnu boju svojih zuba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 23. JANUAR 2021

Pročitaj →

Mama će biti uz vas čak i kada umre, taj savez je jači i od smrti

Pročitaj →

Bolna ispovest mlade glumice

Pročitaj →

Suve smokve i jabukovo sirće za smanjenje masnoće u krvi

Pročitaj →

Crna gužvana eko-koža kao lajtomotiv nove LINK kolekcije

Pročitaj →

Da li bi meni moje dete reklo?

Pročitaj →

Med u službi zdravlja i ljepote lica

Pročitaj →

Jelena Govedarica podržala projekt “Vjenčanica kroz istoriju”

Pročitaj →

Ovako je Adelisa čestitala suprugu Halidu 60. rođendan

Pročitaj →

MIA BORISAVLJEVIĆ OGORČENA ZBOG ALEKSIĆA

Pročitaj →

Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Pročitaj →

Sveti bosiljak kralj biljaka

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.