Koliko beba treba dobivati na kilaži

Dojenje je potrebno i žene koje imaju mlijeka trebale bi dojiti svoje dijete barem do osmog mjeseca života. Naime svi znamo da je dojenje neophodno za djetetovo zdravlje i njegov pravilan rast i razvoj. Velik broj stručnjaka misli kako su prva tri mjeseca ključna. Tu se prije svega ističe da bebu treba hraniti svakih sat vremena do tri sata.

Naravno ako dojite no ako dijete hranite bočicom tada trebate znati da se hranjenje uglavnom odvija svakih tri sata. Naravno da je u takvim situacijama nabolje poslušati što vam vaša beba kaže, odnosno da li je gladna.

Velik broj roditelja osim uobičajenih komplikacija koje se mogu javiti tijekom dojenja, razmišlja i o tome dobiva li njihovo dijete dovoljnu količinu mlijeka, odnosno da li dobiva potrebnu količinu kilograma. To je posebno velika preokupacija onih koji su prvi put postali roditelji i koji nemaju iskustva.

Prije nego što krenemo sa objašnjenjem treba znati kako dobivanje na kilaži nije isto kod djece koja doje i ona koja se hrane na bočicu. Naime sigurno je lakše onim ženama koja svoju djecu hrane bočicama i to ponajviše iz razloga što mogu točno znati koliko je njihovo dijete pojelo.

Odnosno te majke pripreme točnu količinu koju stave u bočicu dok je majkama malo teže, jer se tu radi o velikom broju faktora koji mogu utjecati na djetetovu težinu. Naime kod dojenja se može dogoditi da majka to ne radi pravilno i dijete jednostavno ne dobiva potrebnu količinu mlijeka.

Ključnim se smatra prvi mjesec života. Naime ako niste znali dijete nakon poroda izgubi određen dio svoje kilaže. To nije ništa čudno i ne treba vas zabrinjavati. Smatra se kako dva tjedna nakon poroda mora vratiti težinu koju je izgubio.

Dakle pred majkama su ključna 4 mjeseca. To je razdoblje kada beba treba dobiti barem 500 g. Nakon toga slijedi postepen rast. Naime kada napuni 6 mjeseci kilaža bi se trebala udvostručiti, a kada napuni godinu dana života porođajna težina trebala bi se povećati za tri puta.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.