Kada je najbolje vrijeme za pranje kose

Kada govorimo o njezi kose to naravno podrazumijeva njeno redovno pranje i njegovanje. Standardni period kada bi kosu trebalo prati su otprilike svaka tri dana, ali to naravno varira od individue i tipa vlasišta. Pranje kose za neke je veliki poduhvat jer iziskuje dosta vremena za stilizovanje ili se zbog gustine sporo suši, no postavlja se još jedno pitanje, a to je u koje doba dana je najbolje prati kosu.

Možda do sada niste o tome razmišljali, ali sad je pravo vrijeme da obratite pažnju na to kakva vam je kosa ujutro nakon što ste je uveče oprali. Vjerovatno ćete primijetiti da je kosa oprana prije odlaska na spavanje nešto masnija bez obzira na to što ste je osvježili. Vaše vlasište zapravo nije znatno prljavije, već mu nedostaje volumena i teksture, što može stvoriti neželjeni efekat.

Kada kosu peremo uveče, najčešće odmah nakon toga legnemo u krevet, a u tom slučaju dlaka nema vremena da se i sama osuši i nabuja, pa se još pritiskom na jastuk dodatno ravna, odnosno gubi na volumenu i upravo zato se ujutro budite s beživotnom frizurom na koju morate potrošiti određeno vrijeme kako bi povratila svoj prvotni izgled.

Pri pranju vlasišta u jutarnjim satima ili u rano poslijepodne priča će biti drugačija jer će se vlasi slobodno rasporediti i imati dovoljno vremena za ono potpuno i temeljno sušenje bez obzira na to što ste koristili fen za kosu. Ukoliko ipak nemate vremena da ovaj beauty ritual obavite u prijepodnevnim časovima (jasno nam je, spavalice) obratite pažnju da nakon večernjeg kupanja ipak pola sata do sat vremena ne prislanjate glavu tom udobnom jastuku koji mami na san.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.