Horoskopske kuće

PRVA KUĆA: Prva kuća u natalnoj karti otkriva naše osnovne karakteristike i predispozicije koje imamo u životu. U najvećoj meri to se odnosi na sam početak života, rođenje, kako smo fizički građeni i kakvog smo temperamenta. Kako će se osoba razvijati u daljem toku života zavisi od kompleksnosti aspekata na primer od vladara prvog polja. Kao vrh prve kuće – ascendent simbolizuje glavu i upravlja njenim organima, nervnim sistemom i uopšteno predstavlja mentalni skolop jedne osobe. Podznak, takođe, veoma utiče na ponašanje i poznato je da vrši snažan uticaj na celu strukturu horoskopa.

DRUGA KUĆA: Druga kuća u natalnoj karti je zadužena za novčana pitanja, materijalnu sigurnost, prosperitet, razvoj, profit… Takođe, ova kuća odnosi se i na imovinska pitanja, nasledstvo i sticanje bogatstva uopšte. Osim toga, ono što je takođe veoma zanimljivo jeste to da je druga kuća zadužena i za javljanje određene vrste talenta kod ljudi, što se najčešće odnosi na talenat dobrog glasa bez obzira na to da li je ta osoba dobar pevač/pevačica, voditelj, govornik ili predavač.

TREĆA KUĆA: Treća kuća u natalnoj karti je kuća rodbine i to najbliže, kuća sestara i braće. Ova kuća odnosi se i na odnose unutar same porodice ali i šire, odnose sa komšilukom, kolegama, saradnicima. U velikoj meri ova kuća određuje i intelekt osobe i njene sposobnosti: kapacitet za učenje, praktičnost i delovanje u poslu. Treće polje nam u vezi sa intelektualnim i praktičnim sposobnostima jedne osobe bliže govori o tome kako će se neka osoba snaći u školovanju i poslu i kakvo će iskustvo steći. Ukoliko se u ovom polju nađu Mars ili Sunce, ono takođe označava i hrabrost, odvažnost, čestu promenu mesta stanovanja, putovanja i drugo.

ČETVRTA KUĆA

Ova kuća označava kućnu – porodičnu atmosferu a umnogome doprinosi i tome na kom mestu će se neka osoba roditi (država, grad). Za četvrtu kuću u natalnoj karti važi i to da se povezuje i sa srećom i sa nesrećom jer označava početak ali i kraj. Takođe, misterije i tajne su ono na šta takođe upućuje četvrta kuća. Njen simbol je voda i to najčešće mutna voda ispod čije površine se kriju mnoge skrivene tajne – naročito porodične. Ovo polje zaduženo je i za poznavanje starih tradicionalnih znanja.

PETA KUĆA:Ovo je polje koje označava emocije, ljubav, potomstvo. Vezuje se za našu seksualnost, strasti i maštu. Osim toga, odnosi se i na unutrašnji stvaralački deo ličnosti – umetnost (najčešće na film, pozorište i muziku) ali i na sportski duh u čoveku. Kako se strast vezuje ne samo za ljubav već može biti prisutna i u mnogim drugim segmentima ſivota, tako se ovo polje vezuje i za delovanja pojedinca koja se odnose na težnje ka rizičnim poslovima, kockanje, lutriju, itd. Generalno, ovo je kuća za koju se u najvećoj meri vezuju prijatna dešavanja, ali u kombinaciji sa lošim aspektima može doneti mnoge neprijatnosti (probleme u ljubavi – prevare, probleme sa decom i potomstvom uopšte). Ono što je, takođe, karakteristično za peto polje je i to da ukazuje i na sklonost pojedinca ka onostranom – vantelesnom tj. stremljenju ka uzvišenom, božanskom… Otuda ovo polje predstavlja i razne verske ceremonije, religijske ustanove (crkve, manastire, hramove)…

ŠESTA KUĆA: Ovo polje uređuje poslovni život pojedinca, radnu sredinu i njegove odnose sa kolegama, saradnicima, nadređenima… Ova kuća označava rad, posao, poslovne uspehe, borbe, napore i razna iskušenja. Osim toga, povezuje se i sa zdravljem čoveka. Osim povoljnosti koje nudi, ūesta kuća donosi i niz nelagodnosti u ličnom horoskopu pojedinca kao što su razni strahovi, naglašeni skepticizam, sramotu i razne nevolje na poslu. Zbog raznih sukoba koje može izazvati na poslu, šesta kuća u natalnoj karti se smatra i kućom podvala i neprijateljstava.

SEDMA KUĆA: Ova kuća vlada sferama braka i partnerstva, tako da se najvećim delom odnosi na uspone i padove u ljubavnim/bračnim odnosima, strasti, želje, itd. Ono što je, takođe, karakteristično i vrlo upečatljivo je i to da se sedmo polje vezuje i za mnoge druge oblike međuljudskih odnosa kao što su na primer: odnosi lekara i pacijenta, predavača i učenika, prodavca i kupca, itd. Osim toga, ova kuća vlada takođe i nekim pravnim stvarima, kao što mogu biti ugovori i razne slične procedure. Uopšteno govoreći ovo je polje koje predstavlja različite odnose među ljudima, seksualnost u ljubavnoj vezi, učestvovanje u javno-društvenom životu.

OSMA KUĆA: Smatra se kućom tajni, misterija i smrti. Najčešće se vezuje za neprijatne događaje, nesreće, kriminal, manipulacije tuđim novcem, porodična prokletstva, razne teskobe, emotivnu nestabilnost i drugo. Osim toga, naglašena je i sklonost ka bavljenju ezoterijskim disciplinama, gde dominantnu ulogu ima karmička astrologija. S druge strane, osma kuća se posmatra i kao kuća prosvetljenja, duhovnog uzdignuća i dostizanja duševne i moralne snage, tako da na taj način predstavlja i pokušaj i težnju pojedinca da vodi ispravan i moralan život.

DEVETA KUĆA: Deveta kuća u natalnoj karti označava i vezuje se za uspeh i to naročito uspeh na poslovnom planu. Deveta kuća se drugačije naziva i kućom mudrosti jer se vezuje za velika plemenita dela, moralna dobra, vrline, visoko obrazovanje, naučna dostignuća. Ovva kuća označava se poljem dobra i sreće a osim toga veoma često se povezuje i sa poštovanjem religioznosti a takođe pokazatelj je i vidovitih osoba i proroka. Odnosi se i na polje putovanja, sudskih sporova. Negativna strana ove kuće ogleda se u tome što je i pokazatelj mnogih problema u ljubavnim odnosima.

DESETA KUĆA: Ova kuća se povezuje sa profesionalnim uspehom koji pojedinac dostiže u toku svog života. Odnosi se na njegov ugled i reputaciju koju uživa u društvu, pobede, vrhunce u karijeri, nagrade, priznanja i drugo. Ovo je kuća velike motivacije za dostizanje poslovnog uspeha i predstavlja moć, uspehe i žrtve kroz koje pojedinac mora da prođe u životu. S tim u vezi ukazuje i na mnoga iskušenja, požrtvovanja, odricanja, ulaganja i muke da bi se došlo do samog vrha. U zavisnosti od toga koje se planete nalaze u ovom polju i kakvi su aspekti prisutni zavisi i to da li će doći do uspeha ili ne jer može ukazivati i na gubitke i razne teškoće. Ova kuća se, takođe, odnosi i na autoritet jer predstavlja oca.

JEDANAESTA KUĆA: Ovo polje se u najvećoj meri odnosi na uspehe različitog karaktera, razne dobiti i zarade, ostvarenje planova i ciljeva a takođe, jedanaesta kuća smatra se i kućom prijateljstva. Međutim, ne odnosi se samo na prijateljske odnose, već i na ljubavne odnose i to naročito one detinjaste – platonske ljubavi – simpatije. S tim u vezi, ovo je polje koje ukazuje na pružanje ogromne podrške onome kome je pojedinac naklonjen (bilo prijatelju/prijateljici ili simpatiji) kao i pružanje nesebične pomoći kad god je to osobi kojoj veruje potrebno. Negativna strana ovog polja se ogleda u tome što ponekad može ukazivati i na brojne pometnje i probleme koji bi mogli zadesiti čoveka u vrlo neočekivanim trenucima.

DVANAESTA KUĆA: Dvanaesta kuća u natalnoj karti se povezuje sa stradanjima, gubicima, tužnim događajima, dešavanjima sa fatalnim ishodom, siromaštvom, bolešću, itd. Ovo polje je „zaduženo“, takođe, za gubitak novca, svađe oko novca, velike izdatke, lišavanje slobode, „robovanje“ nekoj osobi u ljubavi, osećanje krivice, tajne veze, skrivena neprijateljstva i drugo. Osim toga, dvanaesta kuća je i kuća iluzija i ukazuje na to da stvari često nisu onakve kakvim nam se obično čine. Takođe, vlada i snovima, ezoterijskim veštinama i misterijama uopšte. Ono što je, takođe, vrlo karakteristično je da dvanaesta kuća predstavlja prošli život.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.