Izvedeni aspekti planeta

Pored osnovnih Ptolomejevih aspekata postoje i izvedeni aspekti. Iako manjeg opsega dejstva svojim uticajem u slučajevima kada više aspekata egzaktno deluje donose presudnu prevagu. Kod njih ćemo smanjiti nivo orbisa na jedan do dva stepena, odnosa između stepena određenih planeta, jer su aspekti manjeg dejstva. Oni opisuju događaje koji se vrše na mentalnom planu osobe, ali nikada ne rade isključivo sami, već u kombinaciji sa nekim drugim pokazateljima pa iz celokupne slike izvlačimo zaključak, ako sagledavamo sa nivoa stvaranja događaja.

Kvinkunks (150 stepeni orbis ili razdaljina dve planete). Zove se aspekt težnje nekom saznanju ili težnje osobe nekom iskustvu ili događaju. Tradicionalna astrologija smatra da svaki čovek proživljava samo ono što njegova duša želi da proživi, kako bi dug zbog koga se rodio odužio, a duhovno evoluirao. Zato ovaj aspekt utiče na neke nove zaključke, sazrevanje same duše u njenom uspinjanju na evolutivnoj lestvici. Obično je dobar, jer daje saznanje duši.

Kvintil (72 stepena). Zovemo ga jakim mentalnim aspektom jer ga imaju uporni ljudi, bilo da se radi o ljudima koji su se odali lošim radnjama ili ljudima koji su jako inteligentni, skoro genijalni. Ovo je velika potreba duše za istraživanjem ličnih granica.

Semisekstil (30 stepeni), aspekt radoznalosti. Težnja je duše da nešto sazna ali bez ikakvih tendencija ispred saznanja o tome kakvog će kvaliteta saznanje biti. Polovina stepeni je sekstila, prijateljskog aspekta, pa je naravno svaka radoznalost put ka novim spoznajama.

Bikvintil (144 stepena). Aspekt je mentalne prodornosti, jakih mentalnih tendencija koje obično osobu vode u genijalnost ili ludilo. Kvintilni aspekti (kvintil i bikvintil) upravo rade na specificiranju mentalnog sklopa pa ih imaju ljudi koji su specifični u krajnostima. Mogu biti veliki revolucionari, reformatori ili apsolutisti i diktatori.

Oktili: Polukvadrat (45 stepeni). Ovoj grupi kvadrata – oktila, pripada i seskvikvadrat. Polukvadrat je pola od aspekta kvadrata pa ćemo ga nazvati napinjućim aspektom. Ovaj aspekt osobu napinje na mentalnom nivou, osećajući teskobu, jer nema snage da se odupre preprekama zbog nespremnosti da se menja i da menja svoje navike. Iz tog razloga upada u unutrašnje napete momente što u stvari ovaj aspekt omogućava.

Septil (51 stepen) duhovni aspekt, biseptil (102) i triseptil (153), septili teraju osobu da ide po sudbinski zacrtanom putu svojim akcijama. Aspekt je povezanosti duše sa njenim višim ciljevima u ovom životu.

Novili: novil (40 stepeni), binovil (80 stepeni) i kvadrinovil (160 stepeni) gde se duša zbog ideala i dostizanja spoznaje o idealu odriče dela komfora koji uživa trenutno. Aspekti su duhovnika, misionara i istraživača.

Decili, decil (36 stepeni) i tridecil (108 stepeni) sa izuzetno malim orbisnim lukom od nekoliko lučnih sekundi do jednog stepena. Zbog izuzetno suptilnog dejstva decila, novila i septila koji doseže najviše do jednog stepena, svi izvedeni aspekti sagledavaju se samo onda kada astrolog do kraja želi sagledati koje su mentalne mogućnosti natusa da se iz nekog događaja izvuče i kako će to uticati na njegovom najdubljem ličnom nivou.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.