Gagi Djogani – Biografija

Gagi Đogani je poznati dens muzičar, koji je devedesetih godina bio frontmen grupe „Funky G“, a koji potiče iz popularne porodice Đogani, koja je suvereno vladala muzičkom scenom dugi niz godina.

U žižu javnosti, poslednjih godinu dana, Gagi je dospeo zbog učešća svoje najstarije ćerke Lune Đogani, u reality formatu „Zadruga“, a i sam je nakon raspada svoje grupe bio učesnik reality-ja „Farma“, na TV „Pink“.

Gagi Đogani – biografija
Poznati denser je rođen kao Gazmen Đogaj, u Beogradu, 12. oktobra 1971. godine, te i ima dve sestre i tri rođena brata, od kojih su javnosti najpoznatija ta tri imena – Đole Đogani (rođen kao Hamit Đogaj), te i Bekrim Đogaj ili Andrija Đogani (Baki B3), i Sakrib Đogaj (Sani „Trik FX“) koji su takođe poznati muzičari.

Svoje detinjstvo, Gagi je proveo u naselju Mirijevo, gde je i završio osnovnu školu, a onda je odlučio da se posveti muzičkoj karijeri, te da se oproba kao muzičar i plesač, u tada vrlo popularnoj dens muzici.

Uzor mu je bio najstariji brat, Đole Đogani, koji je sa suprugom Slađom, tada imao dens grupu „Đogani“, ali i školu plesa, u kojoj je svoje „prve korake“ izučio i Gagi, te je kasnije promenio svoje rođeno ime, i osnovao grupu „Funky G“, sa Anabelom Bukvom, koju je upoznao kao plesačicu usvojoj školi.

Gagi i Anabela iz svog braka, u koji su „uplovili“ 1995. godine, imaju dve ćerke, Lunu i Ninu, a razveli su se 2009. godine, nakon nekoliko bračnih kriza koje nisu uspeli da prevaziđu.

Muzička karijera Gagija Đoganija
Kako je napomenuto, Gagi je svoje prve muzičke „lekcije“, izučio od tada već popularnog brata Đoleta, te je 1993. godine osnovao svoju grupu „Funky G“, a buduću suprugu i pevačicu svoje grupe Anabelu, upoznao je iste godine, kada se ona prijavila za časove plesa u istoimenoj školi plesa, „Funky G“.

Iste godine je Gagi sa tada anonimnom Anabelom, snimio prvu pesmu „Mi nismo tu“, a veoma zanimljivo je da je glas Anabeli pozajmila druga pevačica, jer ona nije imala nikakvog pevačkog iskustva.

U međuvremenu se Anabela preselila kod svoje majke u Švedsku, ali je sasvim neočekivano, tada snimljena numera postala pravi hit na domaćoj sceni, te je Gagi pozvao Anabelu da mu se ipak pridruži kao glavna pevačica u grupi, i ona je počela da ide na časove pevanja, da bi već krajem iste godine, snimili svoj prvi album „Mi smo tu“, koji je pored naslovne numere imao i brojne druge hitove – „Hej, ti“; „Supersonic“; „Dođe mi“, „Tebi“.

Kao novitet na muzičkoj sceni devedesetih, atraktivna Anabela i Gagi su osvojili srce publike, te su sa prvim albumom ostvarili veliki uspeh i nastupali po brojnim diskotekama i klubovima.

Već 1995. godine, poznati par se venčao, a zatim su nastavili muzičku saradnju, te su svoj drugi album „Napraviću lom“, objavili 2001. godine, a za njim su usledili i albumi „Napravi se lud“; „Nedodirljiva“; „Osmi smrtni greh“; „Funky G“, da bi se 2009. godine grupa raspala, kada je Anabela najavila kraj poslovne saradnje, ali i razvod braka sa poznatim denserom.

Gagi je ponovo oformio grupu „Funky G“, već 2010. godine, te i objavio povratnički album „Pali anđeo“, ali sa svojom novom pevačicom Marinom Uzelac, sa kojom je bio i u emotivnoj vezi, a bivšoj supruzi Anabeli je zabranio da izvodi njihove zajedničke pesme na svojim nastupima.

Za vreme najvećeg uspeha grupe „Funky G“ (kada je vodeća pevačica bila Anabela Atijas), izdato je čak trinaest albuma, u periodu od 1993. do 2009. godine, i to hronološki redom – „Mi smo tu“; Samo u snu“; „Budi tu“; „Hej ti“; „Supersonik“; „Tebi“; „Dođe mi da“; „Napraviću lom“; „Napravi se lud“; „The best of“ (2004. godine); „Nedodirljiva“; „Osmi smrtni greh“; i album „Kafana na Balkanu“.

Iako su se duže vreme u medijima „prepucavali“ i za krah i svog braka, ali i grupe, te optuživali jedno drugo, Gagi i Anabela su odlučili da pre svega zbog svoje dece „zakopaju ratne sekire“, te su na kraju i obnovili poslovnu saradnju, pa danas nastupaju zajednički, izvodeći svoje najveće hitove iz devedesetih godina („Drugu si hteo“; „Jel ti žao“; „Žao mi je, žao“; „Igraj“; „U tvojim kolima“; „Dala bih sve“; „Budi tu“; „Plakati zauvek“; „Gromovi, udrite“; „Oko za oko“; kao i „Zabrani mi“; „Srce kameno“; „Ako želiš me“; „Veštica iz Srbije“).

Ljubavni život Gagija Đoganija
Gagijeva prva velika ljubav, desila se sa njegovom bivšom suprugom Anabelom Bukvom, koju je upoznao kao plesačicu u svojoj školi, te se nakon kraće veze sa njom i venčao 1995. godine, i ubrzo su dobili prvu ćerku Lunu Đogani, koja je rođena u Švedskoj, i imala je retku anomaliju te je bila u bolnici tokom prve dve godine svog života.

Nakon rođenja svoje prve ćerke, Anabela je ponovo ostala trudna sa Gagijem 2002. godine, i veoma ju je obradovala vest da čeka blizance, ali se na žalost trudnoća zakomplikovala i Anabela je izgubila obe bebe.

U tom periodu je Anabela i saznala da je suprug prevario sa jednom od svojih plesačica, ali je ipak odlučila da mu pruži drugu priliku, te da pokuša da spasi njihov brak, pa je par 2005. godine, dobio ćerku Ninu.

Međutim, Gagi je tada upao u velike probleme sa alkoholom i drogom, te je kako je kasnije i sam priznao, imao sa Anabelom velike rasprave i svađe, koje su se često sa verbalnih sukoba olako prevodile u fizičke okršaje, i u javnost su plasirane oprečne informacije da je Anabela tukla njega a ne on nju.

Par je odlučio da se razvede u aprilu 2009. godine, te su stranice „žute štampe“ bile ispunjene međusobnim optužbama bivših supružnika o prevarama, lažima, zloupotrebi narkotika i sve se to odrazilo na potpuni prekid svakog kontakta između Anabele i Gagija, koji je od bivše supruge zahtevao da vrati svoje devojačko prezime, i da se odrekne prezimena Đogani.

Nakon što su mediji redovno izveštavali o Gagijevoj finansijskoj propasti, te o njegovim sve većim problemima, on je 2010. godine odlučio da ponovo oformi grupu „Funky G“, sa novom pevačicom Marinom Uzelac, sa kojom je u isto vreme otpočeo i romansu, ali je i poslovna saradnja i emotivna veza ovog para, vrlo brzo doživela krah.

Gagi je kratko vreme bio u vezi sa javnosti nepoznatom devojkom, Milenom Mikić, koja je radila u optičarskoj radnji, te je sa njom i živeo u stanu na Vidikovcu, sa svojim ćerkama malom Ninom i starijom Lunom, ali ga je takođe i Milena optužila za psihičko i fizičko zlostavljanje, te su ubrzo i raskinuli.

U to vreme, Gagi je imao i sukob sa svojim bratom Đoletom Đoganijem, koji ga se sasvim javno odrekao, i označio brata kao sasvim „labilnu i nasilju sklonu osobu“, ali je kasnije taj sukob ipak izglađen, te je Gagiju brat danas velika podrška.

Učešće u reality programu „Farma“
Suočen sa finansijskim poteškoćama, Gagi je 2010. godine prihvatio poziv da učestvuje u reality programu „Farma“, jer je to video kao priliku da sebe promoviše, ali i da iskreno prikaže kakav je čovek, i da „razjasni sve nedoumice“ oko svog burnog razvoda sa Anabelom.

Iako u prvom „pokušaju“ nije ostavio naročito dobar utisak kod gledalaca, Gagi se u ovom istom reality-ju pojavio i 2016. godine, a tada su u šou učestvovali i njegov rođak Sani, te njegova žena Natalija (koji čine poularni dvojac „Trik FX“). Iz „Farme“ je Gagi ubrzo i diskvalifikovan, jer je mimo pravila šou-a, fizički napao učesnicu Sašku Karan.

Svi skandali Gagija Đoganija
Gagi je otvoreno pričao o svojim privatnim i poslovnim problemima, i u reality programima u kojima je ušestvovao, ali i u brojnim intervjuima, te je tako izazvao vrlo burne reakcije kada je priznao da je svoju suprugu Anabelu tukao, ali da to i „nije ništa strašno“, te da je i ona tukla njega.

Takođe, poznati denser je i u reality-ju „Farma“ nasrnuo na pevačicu Sašku Karan, a takođe je poznato da je tukao i svoju devojku Milenu, zbog čega ga je ona ostavila, ali ga je i tužila 2017. godine, te je Gagi osuđen na uslovnu kaznu od tri godine zatvora, ali ukoliko bude počinio isto krivično delo nasilja.

U jeku „medijskog rata“ sa bivšom suprugom Anabelom, Gagi je izjavio kako ga je 2013. godine pretukao Andrej Atijas, sadašnji Anabelin suprug, i otac njene treće ćerke Blankice.

U izjavi za jedan tabloid, Gagi je priznao da je konzumirao kokain i da je pio tablete za smirenje, te da je na taj način pokušavao da prebrodi i privatne i poslovne krize u kojima se nalazio, i da je čak i imao česte suicidne misli i ideje.

Upravo iz razloga što je svoj novac trošio na narkotike, Gagi je ostao u velikim dugovima, te nije imao da plati Anabeli alimentaciju za njihove ćerke, zbog čega ga je ona i tužila.

Gagi se iz „pakla droge“ izvukao tako što je uz podršku najbližih članova porodice, otišao na rehabilitaciju, kada je shvatio da je zbog ovog poroka uništio i svoj život i karijeru, te da treba da bude uzor svojoj deci, a ne da ga se ćerke stide.

Još jedan u nizu skandala, bio je onda kada je Gagi, suočen sa teškom finansijskom krizom, putem društvene mreže Facebook, pokušao da sakupi novac za svoj novi spot, te je od svojih pratilaca i fanova, tražio da uplate po jedan evro, kako bi realizovao svoju muzičku zamisao, i ponovo pokrenuo karijeru.

Danas Gagi živi u svom stanu na Mirijevu, te se pomirio i sa svojom nekadašnjom suprugom, pa se često može videti kako sa njiohovom decom, ali i Anabelinim suprugom Andrejom Atijasom, uživa u zajedničkim druženjima.

Takođe, Gagi se ne žali ni na svoju trenutnu karijeru, jer on i Anabela imaju sve više poziva da zajednički nastupaju u prestoničkim klubovima, ali i u inostranstvu.

Iako je njegova ćerka Luna, u reality-ju „Zadruga“, iznela teške optužbe na račun svoga oca, i istakla kako je često prisustvovala svađama, pa i fizičkim sukobima svojih roditelja, Gagi je svoju mezimicu sačekao nakon završetka reality-ja, a nedavno je sa celom porodicom Atijas, prisustvovao otvaranju Luninog butika, u jednom elitnom beogradskom naselju.

Iako su u javnosti i Gagi i cela njegova porodica često bili okarakterisani kao pripadnici romske nacionalne manjine, te su i pogrdno nazivani „Ciganima“, Đole Đogani je jednom prilikom ipak objasnio da njegova porodica pripada takozvanim Aškalijama, koji su poreklom iz Irana ili pak Palestine (nakadašnji prastanovnici grada Aškelona), te su se kao pleme naselili širom Evrope i sveta.

Ime i Prezime: Gagi Đogani (rođen kao Gazmen Đogaj)

Nadimak: Gagi

Datum i mesto rođenja: 12. oktobar 1971. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: dens pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/gagidjogani/

Twitter: https://twitter.com/funkygmusic

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.