Egipćanke završile u ZATVORU zbog TikToka: Zbog OVIH OBJAVA osuđene na dvogodišnju kaznu i moraće da plate 16. 000 EVRA

Pet devojaka iz Egipta osuđene su na dve godine zatvora zbog objava na TikToku jer su time narušile javni moral.

Egipatski sud kaznio je Hanin Hosam, Movad al-Adham i još tri devojke, koje će proed zatvorske kazne, morati da plate i onu novčanu kaznu od oko 16,000 eura. Presuda je prvostepena i na nju imaju pravo žalbe, piše „Gardijan“.

Hosam je uhapšena u aprilu nakon jer je na TikToku objavila trominutni video za 1,3 miliona pratilaca u kojem je proučila djevojkama da mogu da zarade tako što će se povezati sa muškarcima preko treće aplikacije. Adham je uhapšena mesec dana kasnije zbog satiričnog videa na ovoj mreži i Instagramu gde je prati dva miliona ljudi.

Presuda je šokantna, ali očekivana. Videćemo šta će se desiti nakon žalbe. Čak i ako imate različito mišljenje o sadržaju na TikToku, to nije razlog za zatvorsku kaznu“, rekao je advokat Ahmed Hamza al-Bakiri koji tvrdi da su devojke optužene zbog načina na koji zarađuju.

Hapšenja oslikavaju podeljeno i kontroverzno egipatsko društvo koje ne toleriše „previše“ individualne slobode.

U Egipatu je i ranije vršen pritisak na devojke zbog onoga što objavljuju na društvenim mrežama, posebno prema plesačicama i pevačicama, a zbog „sugestivnog materijala“ koje su postavljale.

Tako je plesačica Sama al-Masri osuđena na tri godine zatvora jer je „podsticala razvrat“ videom koji je objavila 2018. godine. Ali pošto je video ponovo postao viralan, ona je uhapšena i osuđena u junu ove godine.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.