Dado Polumenta – Biografija

Srpsko – crnogorski popularni pevač, Dado Polumenta, izgradio je svoje ime nastupajući po poznatim splavovima srpske prestonice.

Zajedno sa svojim stricem, takođe popularnim pevačem, Šakom Polumentom, snimio je duet pesmu „Ljepša od noći“, koja i dan danas predstavlja Dadinu najpopularniju pesmu, onu po kojoj je najpoznatiji i koja publiku asocira upravo na njega.

Biografija
Dadino pravo ime je Damir Polumenta, a rođen je 29. avgusta 1982. godine u Bijelom Polju koje se nalazi u Crnoj Gori, a tadašnjoj Jugoslaviji. Još kao sasvim mali, Dado je pokazivao sklonosti ka muzici, te je vrlo rano počeo da peva i svira, a kako i sam kaže, ono što nije uspeo da ostvari, a bila mu je velika želja, jeste da se pojavi na velikom platnu, odnosno da se oproba i u glumačkim vodama.

Kada kažemo da je počeo da peva i svira od malena, to se odnosi na činjenicu da je Dado sa svega četiri godine počeo sa pevanjem. Ovaj podatak i ne čudi mnogo, s obzirom da je rođen u porodici koja je poznata u svetu muzike.

Već za vreme dok je išao u osnovnu školu, Dado je bio učesnik brojnih muzičkih događaja i takmičenja, a upravo na jednoj takvoj manifestaciji koja je nosila naziv „Prvi glas Bijelog Polja“, on se okitio naslovom pobednika.

Po završetku srednjoškolskih dana u rodnom Bijelom Polju, Dado Polumenta je odlučio da se preseli u Beograd, gde i počinje njegova živopisna karijera pevača i muzičara.

Nastupao je uglavnom po prestoničkim splavovima i klubovima, gde je i izgradio svoje ime, te je vrlo brzo, tačnije 2001. godine snimio i svoj album prvenac, koji nosi naziv „Jasmina“.

Album je izašao kada je Dado imao svega 19 godina, pa je ujedno postao i najmlađi profesionalni pevač sa ovih prostora.

Nadimak po kome je Dado Polumenta poznat među publikom je „kralj splavova“, što asocira na početak njegove karijere i nastupe po splavovima.

Muzička karijera
Kao što je već pomenuto, prvi album „Jasmina“ izašao je 2001. godine, kao njegov debi album, a nakon njega, pa sve do danas, Dado Polumenta je izdao još 7 albuma. Drugi solo album je izašao 2005. godine pod nazivom „100 stepeni“.

Naredni, treći po redu, album, Dado Polumenta je snimio 2007. godine. Ovaj album nosi ime „Volim te“, a pored toga, iste godine, izbacuje i singl koji se zove „Kafa Espresso“. 2008. godine, naš poznati pevač završava svoj četvrti album, a takođe i još jedan singl.

Ovaj album „Zauvjek tvoj“, kao i singl „Moja srno“, naišli su na jako dobar odgovor publike, te su vrlo brzo postali veoma slušani, što je Dadi donelo još veću popularnost među ovdašnnjom publikom.

Nakon ovoga, Dado Polumenta snima još tri albuma i to: 2011. godine album pod nazivom „Buntovnik“, zatim, 2012. godine album „Virus“ i na kraju, 2013. godine, negov, za sada, poslednji album pod nazivom „Ne dam ja na tebe“.

Pesme koje su do sada obeležile karijeru ovog popularnog pevača, to jest važe za njegove napopularnije numere, jesu, kao svakako najpoznatija, već pomenuta „Ljepša od noći“ (duetska pesma sa Šakom Polumentom), zatim „Ljubavi moja“, „Samo namigni“, „Dominantna“, „Ja biću tu“, „Ja te volim“, „Balkan“, „Da sam tada bolje te znao“, „Ni jedna nije kao ti“, „Ko zna gdje si“, „Fali mi ljubav“, „Sedam subota“, „Kad pijem“. Pored ovih, takođe neke od popularnih Dadinih pesama su i „“Gužva je u gradu“, „Hipnotisan“, „Nije od karmina“, „Esma“, „Ti nisi prava žena“, „Žene“, „Talija“, a takođe i brojne druge numere.

Privatni život
Dado Polumenta za sada iza sebe ima dva neuspešna braka. Naime, on je vrlo kratko bio oženjen sa Selmom Mekić. Njegova, sada bivša, žena je rodom iz Novog Pazara i zanimljivo, ona je u školi bila veroučiteljica. Dado i Selma su se venčali 12. decembra 2012. godine, međutim, njihova bračna zajednica nije dugo trajala, te su se razveli nakon samo pola godine.

Kako je Selma islamske veroispovesti, tj muslimanka, to je i njihov brak bio sklopljen prema običajima koje nalaže ova vera. Ubrzo nakon njohovog venčanja, Dado je pak morao da se vrati svojim obavezama, te je počeo ponovo da nastupa po klubovima i splavovima, tek i da izlazi kasno noću što je njegov posao uostalom i zahtevao.

Iako ovo sve nije predstavljalo problem za Selmu, koja je imala razumevanja za Dadin način života i tolerisala to, njena porodica je imala veliki uticaj upravo na njihov razvod, jer nije mogla da se pomiri upravo sa ovakvim stilom života Dade Polumente, njegovim medijskim eksponiranjem i obožavateljkama koje su uvek bile u Dadinoj neposrednoj blizini.

Epilog cele ove priče je bio razvod koji je usledio nakon nepunih 6 meseci njihovog zajedničkog života.

Ono što je manje poznato, a tiče se privatnog života ovog popularnog pevača, jeste to da on ima i sina koji se zove Dorijan. Dorijana je Dado dobio u prvom braku, kada je bio oženjen sa bivšom manekenkom Anamarijom Kikoš, koja se kasnije pojavila i u poznatom reality show-u Veliki Brat.

Njegov sin je postao poznat javnosti nakon što se pojavio u spotu koji je snimljen za Dadinu pesmu „Ljubavi moja“. Dorijan je prisustvovao i skromnom venčanju njegovog oca i Selme, zajedno sa svojim bakom i dekom, Dadinim roditeljima. Interesanto je da se na ovom venčanju nije pojavio Dadin stric, Šako, upravo iz razloga što su njih dvojica tada bili u lošim odnosima.

Dado je nakon razvoda sa Selmom, upoznao manekenku Ivonu Ivković, sa kojom je otpočeo ljubavnu romansu. Iako je Ivona čak 10 godina mlađa od pevača, njih dvoje su se venčali 2016. godine i 26. oktobra su dobili ćerku. Devojčici su dali ime Alea, koje je inače arapskog porekla i nosi značenje da je prva, izvrsna, najbolja, plemenita.

Za razliku od većine svojih kolega sa estrade, Dado Polumenta nikada nije krio svoj privatni život. Poznat je po tome da je uvek spreman da otvoreno razgovara na svaku temu vezanu za svoj život, pa je prilikom jednog razgovora sa novinarima priznao i to da je koristio narkotike, ali da je prekinuo sa konzumacijom istih nakon što je shvatio da imaju jako loš uticaj na njega.

Tada je takođe izneo da nikada nije posezao za „teškim drogama“, već da je samo koristio one supstance koje su mu omogućavale da održi stanje budnosti koje mu je bilo potrebno prilikom brojnih nastupa po klubovima i splavovima i koji su zahtevali jako puno energije.

Danas, nakon iskustva koje je imao sa narkoticima, Dado Plumenta savetuje mlade ljude da izbegavaju svaku vrstu droge i opijata, te da se okrenu ljubavi i sportskom, zdravom životu.

Zajedno sa svojom sadašnjom porodicom, suprugom Ivonom i ćerkom Aleom, Dado se 2017. godine preselio u Novi Sad. Odluku o preseljenju Dado je doneo zbog činjenice da će u Novom Sadu imati mirniji život.

Danas, Dado Polumenta vrlo naporno radi u studiju, upravo radeći na novom albumu koji će svakako obradovati njegove najvernije fanove. Stoga je i čest posetilac Beograda, ali upravo samo zbog potreba snimanja albuma, te se u poslednje vreme jako retko pojavljuje na nastupima, a takođe i u medijima.

Za svoju ćerku, za koju ističe da je njegova mezimica, Dado kaže da je karakter nasledila od njega, a pak da je lepotica na svoju majku Ivonu, prelepu plavušu, koja svojim izgledom i pojavom, uvek privlači pažnju kad god se u javnosti pojavi sa svojim suprugom.

Što se tiče Dadinog prvenca, Dorijana, koji danas ima 13 godina, njih dvojica su, kako sam pevač ističe, jako dobri drugari i upravo je taj drugarski odnos ono što Dado pokušava da napravi između njih dvojice.

Odnos između Dade i njegovog strica Šake Polumente je ono čime su mediji bili preokupirani. Vrlo često su se spominjale svađe, kao i vrlo loši odnosi koji su valdali među njima dvojicom, ali je to tema o kojoj sam Dado Polumenta nema previše toga da kaže, niti želi da komentariše.

Ono što Dado izjavljuje na ovu temu jeste da su njihovi odnosi jako dobri, jer, pored toga što su rodbina, njih dvojica su i kolege, saradnici i uzevši u obzir sve to, predstavljaju jedan drugome ogromnu podršku.

Datum rođenja: 29. avgust 1982. godine

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.