Jana Todorović – Biografija

Iako se ne pojavljuje toliko često na malim ekranima, pevačica Jana Todorović je i dalje popularna, kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj, u kojoj živi već 20 godina sa svojim suprugom Ivanom Todorovićem, zahvaljujući brojnim hitovima koje sa vremena na vreme snima, a koji su je doveli do neverovatnih 4 nastupa nedeljno već izvestan broj godina.

Inače, Jana Todorović je pravi primer borca i pobednika, koji je iz malog i, većini nepoznatog, mesta postigla da bude jedna od najtraženijih i najpopularnijih pevačica srpske i inostrane muzičke narodne scene.

Pogledajmo u nastavku njenu biografiju.

Biografija
Jana Todorović je rođena 15. marta 1974. godine u naselju Babin most na Kosovu i Metohiji, u blizini Prištine.

Jana Todorović je inače rođena kao Dragana Stanojević, mada je poznatija svima kao Jana, a ima i rođenog brata Dejana, zajedno sa kojim je još od malena zavolela muziku, te su njih dvoje veoma često pevali roditeljima i najbližoj rodbini.

U rodnom mestu je Jana Todorović završila osnovnu školu, a potom upisala i Srednju muzičku školu ,,Stevan Mokranjac” u Prištini, a potom tako predavala muzičko obrazovanje.

Mada peva od svoje 14. godine, Jana je zvanično svoju profesionalnu pevačku karijeru započela 1992. godine, a potom se udala za Ivana Todorovića, vlasnika nekadašnje ,,VIP produkcije”, kasnije preimenovane u ,,BN Music”, sa kojim od 1997. godine živi u Minhenu, u Nemačkoj, a par je 2. novembra 2006. godine u Las Vegasu dobio ćerku, kojoj je nadenuo ime Kristina Džulijen Todorović.

Inače, Jana Todorović je svog supruga Ivana upoznala 1995. godine, kada ju je Marina Živković njemu preporučila kao pevačicu, da nastupa u jednom od njegovih klubova u Mičigenu.

Karijera
Svesna da će njena ljubav prema muzici pobediti sve njene izbore, Jana Todorović je počela da peva u jednoj kafani u mestu ,,Obilić već sa 14 godina. Tada je sve prisutne goste oduševila izvedbom pesama ,,Što me pitaš kako živim?” i ,,Odakle si, sele?”

Nakon ove kafane, Jana Todorović je odlučila da školuje svoj glas, te je tako upisala Srednju muzičku školu ,,Stevan Mokranjac” u Prištini, nakon čega je počela da peva na različitim svadbama i drugim veseljima.

Svoj prvi album ,,Imam moć” je Jana Todorović izdala 1992. godine, ali je on i nije nešto naročito proslavio, te je Jana izvesno vreme bila zaposlena u jednoj školi kao nastavnica muzičkog.

Ipak, njen drugi album, koji je snimljen u saradnji sa ,,ZaM, ZaM Plus” produkcijom 1998. godine, a nosio je naziv jednostavno ,,Jana”, otvorio je ovoj folk pevačici velika vrata.

Na ovom albumu su se našle pesme ,,Sokolica”, ,,Dva života”, ,,Primadona”, ,,Gresi nebeski”, ,,Moje drugo lice”, ,,Crna ovca”, ,,Sestre”, ,,Kapitulacija”, ,,Druge ljubiš srcem” i ,,Hiljadu puta”, a posle njegovog objavljivanja ju je primetila i izdavačka kuća ,,Grand”, sa kojom je nastavila saradnju u narednih nekoliko godina.

U saradnji sa ,,Grand produkcijom” Jana najpre snima album ,,Prolaznica” 1999. godine, sa pesmama ,,Prolaznica”, ,,Mostovi”, ,,Za tebe, za mene”, ,,Željna”, ,,Piši propalo”, ,,Umirem ti, majko”, ,,Ožiljak”, ,,Inostranstvo”, ,,Veselo društvo” i ,,Spremna na sve”, a potom i album ,,Jana” 2000. godine, na kom su se nalazile pesme ,,Ostavi mi drugove”, ,,Robinja”, ,,Ko visoko leti”, ,,Odvedi me, srećo”, ,,Pesmu imam samo”, ,,Samica”, ,,Tamo gde me najviše boli”, ,,Patila sam ja”, ,,Neće moći tako” i ,,Oprosti, ženo”.

Sledeće godine, Jana Todorović izdaje album ,,Prevara do prevare”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i pesme ,,Tuge mi dovoljno”, ,,Sviraj nešto narodno”, ,,Dođe mi da vrisnem”, ,,Nazdravi sa mnom”, ,,Kuda?”, ,,Ajde dođi, šta ćeš tu?”, ,,Lažu me, lažu”, ,,Jasno je” i ,,Barabar”, kao i bonus pesme ,,Mostovi”, ,,Prolaznica”, ,,Veselo društvo”, ,,Ostavi mi drugove”, ,,Robinja”, ,,Odvedi me, srećo” i ,,Tamo”.

Poslednji album koji je Jana Todorović izdala u saradnji sa ,,Grand produkcijom” je nosio naziv ,,Jana 5” i izdat je 2002. godine. Na njemu se našlo 11 novih pesama – ,,Pa nek sama večera”, ,,Hajde, Jano”, ,,Htela sam ti reći”, ,,Samo da znaš”, ,,Piješ, ne nudiš”, ,,Za badava”, ,,Vratiti se neću”, ,,Šta će ti pevačica?”, ,,Rođena za kraljicu”, ,,Suviše lepa” i ,,Miraz”, kao i 5 bonus pesama – ,,Mostovi”, ,,Prevara do prevare”, ,,Dođe mi da vrisnem”, ,,Prolaznica” i ,,Sviraj nešto narodno”.

Nakon što je njen suprug Ivan Todorović otovorio izdavačku kuću ,,Vip Production”, Jana je snimila za istu i 3 nova albuma i to ,,Koje li su boje njene oči?” 2003. godine, na kom su se našle pesme ,,Rame uz rame”, ,,I lomi i moli”, ,,Duh iz lampe”, ,,Svi dignu ruke”, ,,Zidovi”, ,,Kad slavuji zapevaju”, ,,Evo, ja ću”, ,,Srećna nova”, ,,Za mene se zna” i ,,Koje li su boje njene oči?”.

Posle ovog, usledio je album ,,Ne pitaj” 2005. godine, sa pesmama ,,Malo magije”, ,,Imam pravo”, ,,Crna kutija”, ,,Cena tuge”, ,,Sunce sjalo”, ,,Troši me ove noći”, ,,Ja sam tvoja”, ,,Stari prevarant”, ,,Zabranili ženi piće” i ,,Ne pitaj”.

Poslednji album snimljen u saradnji sa ,,Vip produkcijom” je Jana Todorović snimila 2007. godine, a ovaj album nosi naziv njegovog poznatog hita ,,Kući, kući”, a pored naslovne numere se na ovom albumu nalaze i ,,Iza tvojih prozora”,, ,,Idi, pa se leči”, ,,Ja nisam ona”, ,,Beleg”, ,,Prevari me”, ,,Ljubav nije greh”, ,,Kunem ti se”, ,,Tužni se smeju najlepše’ i ,,Ja te samo ljubim”.

2011.godine, Jana Todorović je obnovila saradnju sa ,,Grand produkcijom” i objavila album ,,Jana”, sa pesmama ,,Jana 2”, ,,Rana od pre”, ,,Gori kuća naša”, ,,Kada se svetla pogase”, ,,Princeza”, ,,Višak prtljaga”, ,,Nije In da budeš fin”, ,,Jutro posle”, ,,Niko nije kriv”, ,,Kući, kući”, ,,Iza tvojih prozora”, ,,Beleg”, ,,Ne pitaj”, ,,Crna kutija”, ,,Stari prevarant”, ,,Cena tuge”, ,,Ljubav nije greh” i ,,Ja nisam ona”.

Nakon ovih albuma, Jana Todorović se skoncentrisala na snimanje singlova, te su tako nastale i 2012. godine pesme ,,Zapevaj, zaigraj”, ,,Lune, Lune”, ,,Aj, milo moje”, sa Jasminom Jusićem i ,,Ti i ja” sa MC Stojanom, te 2013. godine ,,Lude godine” sa DJ Djurom, ,,Bruka i sramota”, ,,Anđele moj” i ,,Muči me” sa DJ Sky – em, 2014. godine ,,Boginja” i ,,Može, može”, 2015. godine ,,Samo široko”, ,,Bravo, bravo”, ,,Ostavljam” i ,,Lepoto moja” sa DJ Mr. Dani – Em i Big Time, 2016. godine ,,Sipaj mi duplo” sa DJ Deny – jem, ,,Pozajmljeno srce”, ,,Bitanga” i ,,Moj je život kao pesma kafanska”, 2017. godine ,,Pravi” i ,,Pevačica” sa Đanijem i MC Stojanom, te 2018. godine i singl ,,Vesti”.

Ime i prezime: Dragana Stanojević, udato Todorović

Nadimak: Jana

Datum rođenja: 15. mart 1974. godine

Mesto rođenja: Babin most, Kosovo i Metohija

Zanimanje: Pevačica narodne i folk muzike

Facebook: https://www.facebook.com/janavip2011/

Instagram: https://www.instagram.com/janavip2011/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.