Biljka selen (miloduh) kao lek

Takozvani miloduh je biljka koja uspeva mahom na području Mediterana, ali i u mnogim drugim delovima evropskog kontinenta.

Iako se koristi i kao začin, selen biljka se koristi, pored ostalog i kao prirodan lek za oboljenje grla i disajnih organa, a pomaže i kod reume, te različitih oboljenja stomaka.

Selen biljka

Pored narodskog naziva miloduh, selen biljka se naziva još i velestika, ljupčac i selim, ali i lesandrina i milobud.

Mada primarno raste na području Evrope, smatra se da je njena postojbina bila Persija.

Osim za lečenje različitih oboljenja, selen se koristi i kao začin, ali posebno treba obratiti pažnju ako se duže koristi. Naime, tada može da dođe do pojave promena na koži, a ako se neko ko unosi redovno ovu biljku bude izlagao suncu. Takođe, nije preporučljivo da selen biljka biva unošena ukoliko osoba ima problem sa radom bubrega ili srca.

Biljka selen lekovitost
Kada je u pitanju biljka selen, lekovitost ja nešto što se podrazumeva. Obično se koristi kao odličan diuretik, jer je dokazano dobra za izbacivanje gasova, a takođe se preporučuje i za izbacivanje sekreta.

Ukoliko se pripremi čaj od lista ove biljke najbolje je koristiti ga za bolove u grlu, a preporučuje se unositi koren selena i akopostoji oboljenje mokraćnih kanala ili, pak bubrega, ali ovde se preporučuje oprez budući da postoje situacije kada nije dobro unositi selen i vezane su za određene probleme koji nastaju prilikom rada bubrega.

Takođe, lekovitost ove biljke se ogleda i u činjenici da pomaže kod reume, a prvenstveno da utiče na smanjenje bolova. Isto tako je vrlo dobro koristiti ga u kombinaciji sa određenim žitaricama, a posebno kada je potrebno otkloniti smetnje u radu organa za varenje ili disanje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.