Izvanredne ideje za uređivanje doma

Šta kažu eksperti za dizajn enterijera…

Sređivanje doma nekad može ići laganim tokom, a nekad ne. Sve zavisi od toga da li imate viziju i znate pravila po kojima jedna prostorija treba da se uredi.

Da bismo vam skratili muke i ubrzali proces letnjeg sređivanja doma, predstavljamo vam savete koji su jednostavni i laki za praćenje. Postanite pravi ekspert za dizajn enterijera!

1. Jastuci ne treba da budu iste boje kao i trosed ili dvosed. Da biste razbili monotoniju, pored na primer, dva jastuka u istoj boji, izaberite jedan koji će da bude u jarkoj, različitoj boji.

2. Ako ste u mogućnosti, izaberite krevet koji je visok (sa nogarama ili bez). To će spavaću sobu učiniti vizuelno većom.

3. Svetli zidovi ili tapete su još jedan način da prostoriju učinite većom.

4. Velike prostorije možete podeliti uz pomoć kliznih vrata, dužih komada nameštaja i paravana.

5. Zaboravite na jeftine, plastične prostirke koje nameravate da stavite u kupatilo. Umesto njih izaberite pravi tepih. On će bolje upijati vodu, bez stvaranja buđi. Takođe će vam kupatilo izgledali luksuznije i lepše.

6. Dizajneri enterijera prepručuju da hodnike ispunite sa raznim stvarima. Jedna ideja je da na zidove postavite police sa knjigama koje će se protezati do plafona. Takođe, teške stajaće čiviluke zamenite kukama koje možete zakačiti za zidove.

7. Verovatno st eprimetili da se u hotelskim sobama uvek nalaze po dve lampe sa obe strane kreveta. TO je zato što tako pomešana, a ne prejaka svetla stvaraju opuštenu atmosferu u prostoriji.

8. Generalno svetli tepisi sobu mogu učiniti manjom. Birajte blage i nežne boje.

9. Pažljivo savijeno ćebe ili jorgan izgledaju staromodno. Stavite ćebe na više neobavezan način i vaša dnevna soba će izgledati stilizovanije.

10. Nikada nemojte stavljati ogledalo naspram vrata.

11. Ako vam soba izgleda prazno, dodajte veliku biljku u saksiji u jedan ugao prostorije.

12. Vrata koja mogu da se sklope će uneti veliku promenu u vaš dom – izgledaju moderno i istovremeno su funkcionalna.

13. Dodajte vašem garderoberu neko unutrašnje osvetljenje. Biće vam dosta lakše da pronađete ono što želite da obučete.

14. Ako ste oduvek želeli da imate svetao nameštaj, ali ste se plašii od fleka, izaberite nameštaj koji je tapaciran kožom jer je to najjači materijal i lak je za čišćenje.

15. Ogledala prostoriju mogu učiniti sobu većom, ali i svetlijom.

16. Nemojte popunjavati svaki deo polica sa stvarima. Ostavite neke polu-praznim jer će vam tako dom izgledati manje neuredno, a više elegantno i prefinjeno.

17. Čuvajte stvari u lepim kutijama, a ne u običnim kutijama.

18. Ako imate mali stan, kombinovanje dnevne sobe i trpezarije je odlična ideja. To će stvoriti prostoriju u kojoj će biti mesta za sve i gde će druženje biti na prvom mestu.

19. Prema dizajnerima, bolje imati jedan veliki predmet u sobi, nego više manjih. Jedna velika komoda sa vratima u svetloj boji, ne samo da će izgledati lepo, već će zauzimati i manje mesta nego više sličnih,a manjih predmeta.

20. Možda vam se čini da treba cleu sobu da renovirate, a u stvari samo treba da izbacite višak stvari koje vam ne trebaju, a koje su se nakupile tokom vremena.

21. Nekoliko predmeta u zlatnoj boji mogu zaokružiti moderan izgled u nekoj od prostorija. Samo nemojte da preterate.

22. Ako želite nešto da promenite u svom domu, ne mora značiti da morate štedeti za novi kauč. Možda samo treba da napravite razmeštaj i dodate par aksesoara.

23. Vaza sa pravim cvećem je ponekad najbolja dekoracija koju možete imati u svom domu.

24. Uvek proverite dimenzije pre nego što kupite nov nameštaj. Samo gledanje u neki predmet vam može izvući bespotrebno više novca.

25. Kuhinjski ili sto za ručavanje može izgledati mnogo bolje ako mu dodate sveće, vaze sa cvećem i slično.

26. Ako želite neke promene, nemojte gledati na stilove koji su trenutno popularni, već se opredelite za one koje su klasik i koji će biti moderni večno.

27. Odlučite koje ćete boje upotrebiti pre nego što krenete sa krečenjem. Sve ćete brže i efektnije uraditi ako imate osmišljen plan.

28. Kuhinja će postati vaša omiljena prostorija ako instalirate led svetlo iznad ravnih površina.

29. Nemojte nameštaj pribijati uz zid, jer čak i par milimetara udaljenosti može sobu učiniti komfornijom.

30. Izbegavajte tamne i neprozirne zavese, pogotovo ako je prostorija manje veličine. Opredelite se za svetle, čipkane zavese koje potpuno promeniti izgled sobe.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.