Mineralna ulja za negu kože

Da li imate problem sa previše suvom i osetljivom kožom?

Ako je odgovor DA, onda ste verovatno u potrazi za sastojkom koji može navlažiti vašu osetljivu kožu, bez da izazove iritacije na njoj. Mineralna ulja su jedan takav sastojak, koji je pogodan za suvu osetljivu kožu. Ono zapravo predstavlja najbolji sastojak koji može da „zaključa“ vlagu u vašoj koži na duži vremenski period. To bi značilo da korišćenjem mineralnih ulja omogućavate svojoj koži neophodnu vlažnost i negu. U redovima koji slede otkrijte sve što je potrebno da znate o mineralnim uljima pre prve upotrebe, kao i o načinu korišćenja.

ŠTA JE MINERALNO ULJE?
Mineralno ulje je derivat nafte. Ono se naširoko koristi u svim industrijama. Prirodni je sastojak koji se vadi iz zemlje i raspoređuje za različite namene. Kozmetičko mineralno ulje je visoko rafinisano i filtrirano na način koji ga čini upotrebljivim u svrhe nege lepote. Ova vrsta specijalnog ovlaživača kože se koristi već više od 100 godina za pravljenje proizvoda za negu kože, pre svega zbog svoje stabilnosti i dugog roka trajanja. Osim toga, važno je istaći da je mineralno ulje vrlo lagano i lako se razmazuje po licu, a da pri tom ne košta mnogo niti ima miris i boju.

BENEFITI MINERALNOG ULJA
Mineralno ulje koje se koristi u kozmetičkim proizvodima ne izaziva alergije, i ne prodire u ljudsku kožu što znači da ne može da izazove promene na njoj. Iako nema anti-oksidativni i anti-age efekat, ono se smatra vrlo efikasnim hidratantnim sredstvom za negu kože, koje sprečava gubitak vlage. Pogodno je posebno za suvu kožu, mada ga mogu koristiti i svi oni koji imaju normalan tip kože. Mineralno ulje zadržava vlagu u vašoj koži i pomaže da ona deluje zdravo i sveže. Takođe ono stvara zaštitnu barijetu između vaše kože i spoljašnjeg okruženja, čime vas štiti od zagađenja. Studije pokazuju da je vrlo korisno pri lečenju stanja poput psorijaze i da ublažava ekceme na telu.

KAKO KORISTITI MINERALNO ULJE?
Nakon tuširanja na čistu i vlažnu kožu potrebno je da nanesete manju količinu mineralnog ulja. Kružnim pokretima je potrebno da ga utrljate u kožu i da sačekate kratko vreme, pre nego što preko njega nanesete mleko za telo. Na ovaj način vlaga će ostati sačuvana na površini vaše kože. Mineralno ulje dobro deluje u kombinaciji sa drugim hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i antioksidanata.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.