Antonija Šola

Antonija Šola je pop pjevačica i autorica brojnih pjesama.
Kao kantautorica se ostvaruje kroz pjevanje ali i pisanje/komponiranje kako za sebe tako i za druge izvođače i kolege sa glazbene scene u čitavoj regiji.

Kroz cijelo školovanje aktivno pjeva u zboru i djeluje u dramskim grupama, a za vrijeme srednje škole pohađa privatne sate pjevanja od 1995.-2000.kod opernog pjevača Marija Gjuraneca, kod profesorice pjevanja Denis Vasilj te kod magistrice umjetnosti Vlatke Burić.

Diplomirala je na Hrvatskim studijima u Zagrebu, smjer Sociologija i Hrvatska kultura, te se kroz glazbu zalaže za očuvanje tradicije u glazbi kroz njegovanje zvuka tamburice i njen crossover u modernoj glazbi te se zalaže za promociju solidarnosti u drušvu kroz glazbu, promicanje miroljubivih i pozitivnih poruka u društvo te sudjeluje u različitim humanitarnnim projektima, angažmanom i nastupima za promociju različitih humanitarnih akcija.

Osim glazbene karijere ostvarila je i glumačku igrajući glavnu ulogu četiri sezone (ukupno 805 snimljenih nastavaka) Tv novele RTL Televizije “Zabranjena ljubav”.

Kao pjevačica i autorica skladbi i tekstova sudjelovala je više puta na Dori, natjecanju Hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, na kojoj je 2008. godine sa svojom autorskom skladbom Gdje je srce tu je dom osvojila najviše glasova publike. Na festivalu Oni dolaze 2005. godine u sklopu hrvatskog radijskog festivala osvaja svoju prvu nagradu za najboljeg debitanta, sudjelovala je na gotovo svim poznatim pop i zabavnim festivalima kao što su Splitski festival, Zlatne žice Slavonije, Hrvatskom radijskom festivalu, Zagrebačkom festivalu, Pitomači, Lijepom Našom…

Kao autorica pjesama u suradnji sa kolegama autorima ali i samostalno se pojavljuje na albumima Toše Proeskog, Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Vinka Coce, Tonija Cetinskog, Nine Badrić, Crvene jabuke, Željka Bebeka, Lepe Brene, Maje Šuput, Mate Bulića, Emilije Kokić, Danijele Martinović, Petra Dragojevića, Alena Vitasovića, Alena Nižetića, Ivana Mikulića, klape Kontrade, klape Lanterna, TS Gazde, TS Dyaco, TS Kristali, Armina Muzaferije, Nede Parmać, Minee, Tijane Dapčević, Borisa Režaka, grupe Regina (BiH), Marine Tomašević, Ksenije Mijatović, Joce Panova, Franke Batelić i mnogih drugih pjevača u čitavoj regiji.

Naročito se ističe njezina suradnja s tragično preminulim makedonskom mega zvijezdom pjevačem Tošom Proeskim s kojim je snimila posljednji duet pod nazivom Volim osmijeh tvoj, za koji je napisala tekst. Njihov duet rasprodan je u nakladi preko 20.000 prijeraka kao single u platinastoj nakladi u samo mjesec dana u sklopu edukativne akcije za djecu o važnosti higijene zuba pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

Trenutno radi na novim pjesmama za druge i za sebe.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.