Anica Milenković – Biografija

Čak i oni koji nisu pratili ceo put njene karijere i osobe koje nisu ljubitelji narodne muzike, ne mogu da opovrgnu činjenicu da nisu pomno pratili tada 13 – ogodišnju Anicu Milenković u izvođenju njene najpoznatije pesme ,,Na lančiću ime tvoje” sa sve spotom na prepunom vašaru.

Ipak, od 2008. godine se Anica Milenković sa suprugom i decom preselila u Ameriku i više nije toliko posvećena svojoj muzičkoj karijeri, mada još uvek povremeno nastupa u inostranstvu.

Biografija
Anica Milenković je rođena 5. avgusta 1978. godine u manjem selu zvanom Kasidol u blizini Požarevca, u kom je inače odrastala i Dragana Mirković. Anica Milenković ima dve starije sestre – Vesnu i Zlatku, a ne krije da smatra da je neželjeno dete, jer je njen otac nakon dve ćerke želeo da dobije sina.

Zbog toga su ga skoro do samog rođenja treće ćerke doktori ubeđivali da njegova supruga nosi muško dete. Nažalost, njeni problemi nikada nisu prestajali.

Na javnoj sceni se Anica Milenković prvi put pojavila 1991. godine, sa svega 13 godina, kada je i objavila svoj prvi album u saradnji sa ,,ZAM” produkcijom, na kom se našla i svima dobro poznata numera ,,Na lančiću ime tvoje”, za koju bismo slobodno mogli reći da ju je proslavila.

Iako je tada imala svega 13 godina, novinari su odmah počeli da spekulišu da je mlada Anica tada bila u emotivnoj vezi sa Nedeljkom Bajićem Bajom, sa kojim je snimila jedan duet, te da joj je on zbog toga pomogao u karijeri.

Kada je 1993. godine objavila nov album pod nazivom ,,Devojački snovi”, on je momentalno pao u senku zbog razvoda njenih roditelja, a ona sama je kasnije priznala da ju je njen otac već tada počeo finansijski iskorišćavati. Sledeća godina nije bila ništa bolja.

Naime, 1994. godine, sada već kao srednjoškolka, Anica objavljuje nov album pod nazivom ,,Korak napred, korak nazad”, a mediji se fokusiraju samo na njeno školovanje, koje je, zbog brojnih izostanaka, propraćeno slabijim ocenama, te je Anica bila primorana da se prebaci na vanredno završavanje srednje škole.

Nakon što je sa svojim novim albumom iz 1995. godine nazvanom ,,Molitva” doživela totalni krah, Anica Milenković je počela da nastupa u ,,Šabačkoj kafani” i odselila se od svog oca, koji ju je godinama iskorišćavao zbog novca, a pomirila se sa svojom majkom, sa kojom dugo nije razgovarala jer ju je krivila za razvod braka nje i njenog oca.

Nakon izdavanja svog 4. albuma pod nazivom ,,Čarobnjak”, Anica Milenković 1996. godine započinje vezu sa dosta starijim čovekom od sebe, koji do tada široj javnosti nije bio poznat. Ona ga je ubrzo postavila za svog menadžera, te je on na taj način uvek mogao da bude uz nju.

Njihova veza i jeste bila turbulentna, naročito nakon što je i sama Anica shvatila da je njen dečko i menadžer iskorišćava za novac.

Kao umetnica se nije predavala, te je tako 2007. godine započela i turneju po Americi, a onda 2007. godine saznala da je ostala u drugom stanju. Zbog deteta je odlučila da ostane da živi u Americi, a njen tadašnji dečko ju je ostavio odmah nakon rođenja njihove ćerke Barbare, zbog čega je Anica Milenković kao samohrana majka primala socijalnu pomoć.

Kada je Barbara imala svega 4 meseca, Anica Milošević je upoznala Zorana Naumoskog, koji je inače poreklom iz Makedonije, a koji je radio u jednom hotelu u Sinsijatiju, u kom je Anica u to vreme i živela sa ćerkom Barbarom.

Anica je ubrzo i započela romansu sa dve godine mlađim Zoranom i par je krajem 2010. godine dobio i sina Filipa. Nažalost, Filip je rođen sa oštećenjem sluha. Ovaj defekt je bio najvažniji faktor zbog kog je Anica Milošević odlučila da se ne vraća u Srbiju, jer je u to vreme, kada je htela da podvrgne sina operaciji koja bi mu omogućila da čuje, u Srbiji bila predugačka lista čekanja.

Danas, kako sama kaže uz osmeh, njen Filip čuje, priča i svađa se.

Karijera
Anica Milenković je svoju pevačku karijeru započela još kao 13 – ogodišnja devojčica. Te 1991. godine je objavljen njen prvi album, na kom se nalazio i njen hit ,,Na lančiću ime tvoje”.
1993. godine je Anica izdala nov album pod nazivom ,,Devojački snovi”, ali je njegova promocija ostala u senci razvoda njenih roditelja.

Već sledeće godine Anica izdaje nov album pod nazivom ,,Korak napred, koran nazad”. U ovom periodu je Anica Milenković uvidela da izdavačka kuća sa kojom sarađuje, PGP RTS, ne ulaže toliko truda u promociju njenih novih pesama i nje kao umetnice, te je raskinula ugovor sa njima i započela saradnju sa TV ,,Prištinom”, na kojoj je imala i svoj prvi TV show program, a potom i prvu veliku solističku koncertnu turneju.

Sledeći album Anice Milenković izlazi 1995. godine – ,,Molitva”, ali spletom okolnosti prolazi totalno nezapaženo, te ona počinje da nastupa u ,,Šabačkoj kafani”, da bi u drugom delu godine, u saradnji sa ,,ZAM” produkcijom, izdala i album ,,Ludilo”, koji ju je naglo podigao u visine. Pored istoimene pesme ,,Moje malo ludilo”, na ovom albumu su se našle i numere ,,Strela ljubavi” i duet sa Nedeljkom Bajićem Bajom ,,Svadba će da bude”, nakon čega Anica stiče veliku popularnost i u dijaspori.

Album ,,Čarobnjak” izdaje 1996. godine, a za novu ,,Grand produkciju” 1999. godine izdaje album ,,Miljenica”, a potom i ,,Uzmi me za ruku” krajem 2000. godine. Iste godine, u saradnji sa ,,Best” produkcijom izdaje album ,,Puštam te”.

2003.godine Anica Milenković odlučuje da obnovi saradnju sa PGP RTS – om, te objavlja i album ,,Pile moje”, ali je promocija ponovo bila slaba, te je sledeći album ,,Sad il’ nikad” objavila u saradnji sa ,,Grand produkcijom”, a zatim kompilaciju svojih hitova od početka karijere pod nazivom ,,Divlji vetar” objavila u saradnji sa ,,ZAM” produkcijom.

2004.godine javnosti je prikazan novi album Anice Milenković pod nazivom ,,Depresija”, a 5 godina kasnije, 2012. godine, i album ,,Ledena lejdi”, nakon čega se Anica pojavljivala tek kao članica žirija muzičkog takmičenja ,,American Bosnian Idol” 2015. godine.

I pored svih pehova koje je imala od početka svoje karijere, pa do sad, Anica Milenković nije odustala od muzike. Pored povremenih nastupa, krajem 2018. godine je otkrila javnosti da će februara 2019. godine Slavko Stefanović stići kod nje u posetu, kada će raditi na njenom novom albumu, za koji je, kako sama kaže, birala pesme ozbiljnije nego ikada pre.

Ime i prezime: Anica Milenković

Nadimak: Čudo od deteta

Datum rođenja: 5. avgust 1978. godine

Mesto rođenja: Selo Kasidol kod Požarevca, Srbija

Zanimanje: Pevačica narodne i folk muzike

Visina: 170 cm

Težina: 62 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/AnicaMilenkovicOfficial/

Twitter: https://twitter.com/amilenkovic78

Instagram: https://www.instagram.com/anica_milenkovic_official/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.