Jelena Broćić – Biografija

Jelena Broćić je svojim narodnjačkim hitom ,,Bele rade” osvojila srca publike, ali je, ipak, nakon istog njen uspeh krenuo nizvodno.

Iako je tokom godina nastavila da snima autorske numere, one nažalost nisu završavale toliko zapaženo kao njen istorijski hit, te do danas Jelena Broćić uglavnom nastupa na privatnim veseljima u zemlji i dijaspori.

Ali, njene neverovatne vokalne sposobnosti su je ipak stavile na pijedastal srpske narodne muzike, zajedno sa drugim velikim imenima narodne umetnosti, zbog čega je i zaslužila da njeno ime bude poznato ljubiteljima čiste i ”nenamontirane” muzike.

Za one koji nisu do sada imali prilike da saznaju, ovo je Jelena Broćić:

Biografija
Jelena Broćić je rođena 11. avgusta 1975. godine u manjem mestu Turici, kod gradskog naselja Guča, u tadašnjoj SFRJ. Pevanjem je počela da se bavi još za vreme osnovne škole, te je već sa 14 godina objavila svoj prvi album za Jugoton, inače prvu diskografsku kuću na teritoriji Jugoslavije, smeštenu u Zagrebu, pod nazivom ,,Sedam suza”.

Nakon završene osnovne škole, Jelena Broćić je upisala i srednju muzičku školu, kako bi svoj pevački talenat podigla na viši nivo. Što se kvaliteta njenog glasa tiče, i dalje ga niko ne može osporiti, ali je činjenica da, uprkos činenici da je od svoje 14. do svoje 36. godine snimila čak 11 albuma, većina je prepoznaje isključivo po hitu ,,Bele rade”, mada je ipak većina onih koji samo prepoznaju hit.

2003.godine se Jelena Broćić udala za svoju veliku ljubav, sa kojom je kasnije i dobila sina Vasilija, ali je ipak zbog neskladnosti u braku došlo do razvoda 2012. godine.

Zbog sina Vasilija su supružnici ostali u dobrim odnosima, za koje sama Jelena kaže da su znatno bolji, nego dok je par još uvek bio u braku.

Ipak, kako sama kaže, nije se hvalila u javnosti ni kada se udavala, te neće ni otkrivati javnosti o svom razvodu.

Danas, pored svog posla, Jelena Broćić dosta vremena provodi sa svojim sinom Vasilijem, sa kojim radi domaće zadatke, vodi ga na aikido i u muzičku školu.

Čak ni pre rođenja sina, Jelena Broćić nije u javnosti eksponirala svoj privatan život, a brigu o tome je pojačala naročito nakon njegovog rođenja.

Sa druge strane, Jelenine kolege i prijatelji rado pričaju o ovoj umetnici, o kojoj imaju samo reči hvale, naročito kada je reč o humanitarnom radu.

Karijera
Kao što smo već napomenuli, Jelena Broćić se kao profesionalna pevačica pojavila već sa 14 godina. Tada je za diskografsku kuću Jugoton snimila album pod nazivom ,,Sedam suza”, na kom se naročito izdvojila pesma ,,Umri srce”. Već sledeće, odnosno 1990. godine, Jelena se pojavila na festivalu ,,Šumadijski sabor” sa pesmom ,,Ko ostavlja ruže”.

1991.godina je na neki način bila poletna za Jelenu. Te iste godine je, tada 16 – ogodišnja Jeca, nastupala na čak dva festivala – na Šumadijskom saboru, sa pesmom ,,Zašumite šume šumadije” i beogradskom festivalu MESAM, sa pesmom ,,Ja sam se zaljubila”. U isto vreme je radila i na pripremi novog albuma za aleksandrovačku diskografsku kuću Diskos, pod nazivom ,,Zaljubi se u mene”.

1992.godine, opet u saradnji sa diskografskom kućom Diskos, Jelena Broćić snima novi album, sa nazivom ,,Zaljubljeni do ušiju” i ponovo nastupa na festivalima Šumadijski sabor, na kom nastupa sa pesmom ,,Sunce ljubavi”, i festivalu MESAM, na kom izvodi numeru ,,Zvezde su plakale”.

1993.godinu je na polju karijere Jelena Broćić obeležila saradnjom sa nekadašnjom diskografskom kućom Juvokomerc, za koju izdaje album ,,Romeo i Julija”, i nastupa na još jednom Šumadijskom saboru, na kom izvodi pesmu ,,Što je teška devojačka suza”.

Iako je 1994. godine Jelena Broćić napravila pauzu sa snimanjem albuma, ipak ni ova godina nije prošla nezaposleno. Te godine je ova 19 – ogodišnjakinja objavila svoju prvu kompilaciju u saradnji sa PGP RTS – om, koja nosi naziv ,,Svi moji hitovi” i nastupala na poslednjem Šumadijskom saboru u svojoj karijeri, sa pesmom ,,Srce najvernije”. Te iste godine prvi put nastupa na festivalu Moravski biseri, na kom se predstavlja sa pesmom ,,Zapalite vatre”.

Sledeću godinu je Jelena obeležila albumom ,,Devojačko srce”, koji je urađen u saradnji sa diskografskom kućom Peleks, da bi 1996. godine obnovila saradnju sa PGP RTS – om i objavila album ,,Mnogo mi je stalo”, pa na festivalu Moravski biseri izvela numeru ,,Tri bunara”. Na festivalu Moravski biseri je učestvovala i sledeće godine, kada je nastupala sa numerom ,,Potraži drugu”.

1998.godine, ponovo u saradnji sa PGP RTS – om je Jelena Broćić izdala album ,,Vraćam ti se, majko” i na festivalu Moravski biseri nastupala sa malo nostalgičnijom pesmom pod nazivom ,,Priča života mog”.

1999.godine Jelena Broćić objavljuje svoj prvi album u saradnji sa Grand produkcijom, pod nazivom ,,Devojački snovi”, nakon čega će, barem što se objavljivanja novih pesama tiče, pauzirati do 2003. godine, kada će, još jednom u saradnji sa Grand produkcijom, snimiti još jedan album pod nazivom ,,Stani samo 5 minuta”, kao i jednu kompilaciju u saradnji sa diskografskom kućom Diskos ,,Jelena Broćić – Zvezde Diskosa”. U međuvremenu je radila na promociji svog albuma ,,Devojački snovi” i nastupala još dva puta na festivalu Moravski biseri i to 2000. godine sa pesmom ,,Još uvek te volim” i 2002. godine sa numerom ,,Zvezda Danica”.

Nakon albuma ,,Stani samo 5 minuta”, Jelena Broćić pravi još jednu pauzu od 3 godine, nakon čega 2006. godine nastupa na još 3 festivala – Festival Dragiša Nedović, Vrnjačka banja, na kom je izvela numeru ,,Ne budi me, nano”, Zlatiborska pesma, sa numerom ,,Na ljubav otporna” i festival Moravski biseri, na kom je nastupala sa pesmom ,,Ljubavna pesma”.

2007. godine se vraća na Festival Dragiša Nedović, Vrnjačka banja, na kom je pobedila sa pesmom ,,Zaljubi se u neku drugu” i u saradnji sa Gold produkcijom izdaje istoimeni album.
2008. godine Jelena nastupa na Grand festivalu, na kom se oprobava sa pesmom ,,Od života jače”, a 2010. godine na festivalu Moravski biseri dobija nagradu za interpretaciju numere ,,Oče moj”.

2011.godine je u saradnji sa BN music – om i PGP RTS – om Jelena Broćić izdala svoj poslednji album do danas, pod nazivom ,,Moja sliko”, nakon kog je snimila i 3 singla – ,,Merak” (2013. godine), ,,Niko nema brata kao ja” (2016. godine) i ,,Ima neko ko te voli” (2017. godine).

Ime i prezime: Jelena Broćić

Nadimak: Jeca

Datum rođenja: 11. avgust 1975. godine

Mesto rođenja: Turica, kod Guče, SFRJ

Zanimanje: pevačica

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/Jelena-Brocic-690543684304890/

Twitter: https://twitter.com/jelenabrocic

Instagram: https://www.instagram.com/jelena.brocic/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.