Alka Vuica

Alka Vuica je slavna pevačica iz Hrvatske koja je popularnost stekla na području cele bivše Jugoslavije. Poznata je ne samo po svom posebnom glasu i zanimljivim pesmama nego i po tome što je osim za sebe pisala pesme za mnoge druge pevače. Tekstovi njezinih pesama su oduvek mnogima bili zanimljivi.

Alka Vuica rođena je 8. juna 1961. godine u Puli, Istri. Pevačica je odrasla u tradicionalnoj obitelji, ali unatoč tome Alka je oduvek bila poznata kao buntovnik i borac za prava svih onih koji si sami ne mogu pomoći. Kako Alka dolazi iz muzičke porordice bilo je za verovati da će i ona sama da krene tim putem.

Otac je svirao saksofon, a mama klavir. Iako je cela porodica bila u muzici, Alkin otac nije bio previše srećan kada mu je ćerka saopćila da će se baviti muzikom. Pesme je počela da piše kada je imala samo 12 godina.

Muzika po kojoj je Alka poznata oduvek je imala mešavinu folka, latino muzike i popa. Iako je muzika bila njena najveća ljubav, Alka je rešila da se 2009. godine kandidiše za predsedničke izbore za „Zelenu listu Hrvatske“.

Alka iza sebe ima bogatu karijeru, a snimila je nekoliko albuma kao što su: „Za tebe čuvam sebe“, „Laži me“, „Alkatraz“, „Balkan girl“, „Profesionalka“, „Cirkus“, „The Best of Alka“…

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.