Alen Slavica

Godina rođenja: 23. decembar 1964.
Država: Hrvatska
Mesto: Karlovac
Aktivni period: 1977 –

Alen Slavica (Karlovac, 23. prosinca 1964.), hrvatski glazbenik i pjevač. Objavio je 14 albuma i zadnjih godina više singlova, od kojih su albumi “Šarene oči”, “Ispod tvoga jastuka”, “Ti si moja sretna zvijezda” i “Pod krilima neba”, prodani u zlatnom i srebrnom tiražu, a album “Dao sam ti dušu” u platinastom tiražu.

Djetinstvo i rani život
Alen Slavica je rođen 23.12.1964 godine u Karlovcu. Po ocu Mirjanu šibenčan, pa svoje ljetne praznike provodio u Lozovcu kraj Šibenika i na slapovima Krke. Po majci Đurđi karlovčan, gdje uz roditelje i sestru Ivanu, odrasta i zavšava OŠ “Lola Ribar” i SŠ “Tehnički centar Marijan Čavić”, a cijelo vrijeme školovanja, pohađao je i Glazbenu školu Karlovac.

Karijera
Alen je od ranog djetinstva pokazivao talent i ljubav prema glazbi i pjevanju, tako da je pjevao od malena. U svojoj autobiografskoj knjizi “Životni autoput” kaže: “Što se tiče samog pjevanja, znam samo da je to u meni od kad sam se rodio. U školi, na priredbama, u autobusu, kad bismo putovali na izlete, zabavljao sam pjesmom čitav razred. Činilo mi se nekako kao da je bilo predodređeno da postanem pjevač.”

Sa svojim vršnjacima Robertom, Hrvojem, Dudom, Mane i Gala osniva sastav pod nazivom “Od krajnje nužde do fenomena”, pa su tako imali nekih koncerata, raznih nastupa po Karlovcu kao naprimjer u Hrvatskom domu, Hotelu Korana, te raznim rock manifestacijama.

Na svom prvom javnom nastupu 1977 na festivalu Prvi glas Karlovca u Karlovcu, osvaja prvo mjesto sa pjesmom “Malinkonija” Olivera Dragojevića. Pa tako već 1979. dobiva poziv od Udruženja muzičara Karlovac, da predstavi svoj grad Karlovac na Hrvatskom festivalu pjevača amatera u Sisku, na kojem nastupa sa pjesmom Đele Jusića “Jedina žena na svijetu”. Nagrada za osvojeno prvo mjesto je snimanje LP ploče sa Đelom Jusićem, ali je umjesto LP-a snimljen prvi album pod nazivom “Alen 1”, koji snima sa svojih 16 godina. Odmah nakon toga slijedi i drugi album “Alen 2”. Sljedećih šest albuma snima sa Đorđem Novkovićem, i to 1983 “Budi dobra”, 1986 “Stepenice do neba”, 1987 “Šarene oči”, 1988 “Ispod tvog jastuka” i 1989 “Dao sam ti dušu”.

Za sljedeće albume Alen piše glazbu i stihove, pa tako nastaju 1994/95 “Ti si moja sretna zvjezda”, 1997 “Pod krilima neba”, koji su snimljeni u Hamiltonu u studiju John Seteja, koji je producirao i radio aranžman, a za neke pjesme je stihove napisao Alenov prijatelj i tadašnji menađer Vlado Miljan. Album “Toliko malo” 2006 je snimljen u Los Angelesu. Aranžmane i produkciju radi Tihomir Borošak. Već sa albumom “Pod krilima neba” počinje suradnju sa svjetskim glazbenicima kao što je Michael Thompson (studijski gitarista Peter Gabrijela).

Odlazak u Kanadu i SAD
Krajem 1989 godine na poziv John Lončarevića, odlazi u Kanadu gdje nastupa za doček Nove 1990 Godine, i ide na turneju po Kanadi sa Kićom Slabincem, ali održava i nekoliko solističkih koncerata. Nakon završene turneje i povratka u Hrvatsku, vraća se nazad u Kanadu već nakon dva mjeseca, što se pretvorilo u jedanaest godina života na relaciji šest mjeseci Kanade, šest mjeseci Hrvatske. Tako da tamo snima albume “Ti si moja sretna zvjezda” i “Pod krilima neba” u suradnji sa vrsnim glazbenicima, pa tako i duet sa kanadskom pop pjevačicom Carol Medina. Više puta nastupa po SAD za dijasporu na tom području, pa je tako od 1999 ostao za stalno u SAD. Kada nije bilo nastupa i koncerata, Alen svira u talijanskom restoranu instrumentalnu glazbu, te dalmatinske melodije koje bi odlično prolazile kod talijanske publike. Isto tako radio je i u Guitar Centru na Holywoodu kao trgovac tri godine. Nakon Guitar Centra preuzima posao predstavnika Firme “Marshank sale” gdje predstavlja studijsku opremu i mikrofone Audix na području južne Kalifornije.

Povratak
Na festivalu “Dalmatinska šansona 2006” označava svoj povratak na glazbenu scenu s pjesmom “Masline” u pratnji na gitari s Miroslavom Tadićem, te održava također razne koncerte i nastupe po cjeloj Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Tekstopisac i glazbenik
Već dugi niz godina radi glazbu i za druge pjevače i glazbenike. Radio je za mnoge mlade talente i profesionalne pjevače u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori, SAD.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.