Živopisna hobitska kuća

Nadomak sela Tomak u Škotskoj, nalazi se zadivljujuća kuća okružena šumom, dom dva istinska ljubitelja Tolkinovih dela koji su započeli gradnju kuće još osamdesetih godina.

Neumorni vlasnici kreirali su magičan hobitski dom od materijala koji su pronalazili u okolini i ukrasili ga sopstvenim naporima – rezbarenjem, šivenjem i ručnom izradom raznih predmeta od recikliranih materijala. Kao rezultat je nastala prelepa prirodna kuća koja se savršeno utopila u svoje okruženje.

Zidovi kuće izrađeni su gotovo u potpunosti od betona i prekriveni zelenilom, mahom puzavicama, dok je krov postao stanište raznih vrsta trave i mahovine. Pored lepog izgleda, značaj ove bujne vegetacije je u tome što funkcioniše kao efikasan prirodni izolator.

Poseban šarm eksterijeru kuće pružaju i upečatljiva kružna ulazna vrata sa metalnim ukrasima, izrezbareni detalji na prozorima, kao i mnoštvo predmeta koji okružuju kuću poput saksija, kućica za ptice i starih vinskih buradi. Najveći deo drvenih elemenata na kući, pronašli su, istesali i rezbarili upravo vlasnici, uključujući i masivna vrata.

Iznenađenje čeka na svakom ćošku, pa se tako sa druge strane kuće može videti i ništa manje interesantna pomoćna kućica, koju okružuje vodenica i malo jezero sa kamenim mostićem. Umetnička dela kriju se na neočekivanim mestima, poput drvene krovne grede iz koje izranja ljudski lik.

Razigrana spoljašnjost je već dovoljna da oduševi sve posetioce, međutim unutrašnjost krije još razloga za divljenje. Enterijer je do plafona ispunjen rustičnim nameštajem i dekoracijom, izrađenim od prirodnih materijala. Tu se, među mnoštvom zadivljujućih komada, mogu naći i stoćić i hoklice načinjeni od interesantnih panjeva.

Kuća sadrži dve spavaće sobe, kuhinju, kućnu kancelariju i kupatilo i ne postoji nijedan kutak ovog doma koji je običan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Zašto su žene nakon četrdesete neusporedive jedinstveno genijalne

Pročitaj →

5 RAZLOGA ŠTO ŽENE VARAJU SVOJE MUŠKARCE

Pročitaj →

Pijte ovaj napitak! Za bubrege

Pročitaj →

Svaku kombinaciju čine seksipilnom – Ovo MORATE da znate o čarapama

Pročitaj →

Socijalne veštine koje dete treba da poseduje

Pročitaj →

SEKA ALEKSIĆ OCRNILA KOLEGICE SA ESTRADE

Pročitaj →

Zdravstveno stanje Tanje Savić loše, oglasila se na instagramu

Pročitaj →

gel od lanenog semena za kovrdžavu kosu?

Pročitaj →

Zakrpljeni džins morate prošetati ove jeseni

Pročitaj →

Verbena – ružičasta riznica zdravlja

Pročitaj →

RUSTIČNA KUĆA U ČILEU SA POGLEDOM NA JEZERO I VULKAN

Pročitaj →

način da smršate: Ovo voće prirodno ubrzava metabolizam

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.