Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Među mikrotrendovima uočenim tokom posljednjih mjeseci onaj je koji gospodari Instagramom kroz slike djevojaka koje ga nose i sve je samo ne „mikro“ – zapravo je suprotno: predimenzionirane kragne Petar Pan jedan su od najvećih trendova za zimu.

Istovremeno razigran i elegantan trend, koji ćete pronaći i pod nazivima „pilgram“ i „baby doll“, odličan je dodatak zimskim modnim kombinacijama, bilo da birate kombinaciju za odlazak na posao ili razmišljate da obnovite odjevne komade za večernji izlazak.

Možete balansirati svoju poslovnu odjeću i dodati svježinu i razigran izgled svojim omiljenim odijelima zahvaljujući velikim romantičnim kragnama u slojevitim izdanjima preko jakne ili balonera. Takođe, ove sezone kragne se nose i u kombinaciji s omiljenim pletenim komadima, košuljama, bluzama, haljinama, ali i kožnim jaknama, blejzerima, čime ovaj modni artikl dobija ženstveniju notu.

A ovakve ženstvene i profinjene kragne osamdesetih su nosili svi – od djevojčica u vrtiću preko manekenki do princeze Dajane, koja ih je rado kombinovala kroz svoj modni stil.

NAZIV KRAGNE

Da li ste se nekada zapitali zašto su kragne sa zaobljenim ivicama, koje su preplavile društvene mreže, blogove, časopise i koje smo mogli da vidimo na mnogim poznatim ličnostima, dobile ime po Petru Panu? Ekspanzija ovog detalja među dječacima nastala je 1904. godine kada je u pozorište stigla predstava „Petar Pan“ i kada su djeca željela da izgledaju kao njihov omiljeni lik koji ne želi da odraste, živi u Nedođiji i vješto izlazi na kraj sa zlim kapetanom Kukom.

Tokom četrdesetih je ova kragna bila uvrštena kao obavezan dodatak takozvanom Eton odijelu (tradicionalno britansko odijelo namijenjeno dječacima, koje se najčešće nosilo na svečanostima). Tokom ere pedesetih kragna je postala zaštitni znak djevojaka, kao obavezan dodatak romantičnim i ženstvenim bluzama i haljinama. Djevojčice su je nosile uz kardigan, a one malo starije su na nju dodavale i bisere.

U posljednjih nekoliko godina ono što je Petar Pan kragne vratilo na velika vrata jeste oživljavanje vintidž i retro stila pa su poznati dizajneri ovaj modni detalj na velika vrata uveli u svoje kolekcije, a mnogi su ga prihvatili i rado ga nose.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.