ženska veština Špijunaža

U špijunskim filmovima poput serijala o Džejmsu Bondu, glavni lik je po pravilu muškarac koji superiorno vlada nizom različitih veština, uključujući i veštinu zavođenja – pored njega je uvek seksi prelepa žena, koju on spasava i na kraju osvaja. Ovakvi filmovi utelovljuju mušku fantaziju o spasavanju „malih, slatkih, bespomoćnih i neodoljivih“, dok u realnosti stvari stoje malo drugačije.

Špijunke su sasvim uobičajena pojava: oduvek ih je bilo. Setimo se samo čuvene Mate Hari, igračice i špijunke koja je radila na strani Nemaca u toku Prvog svetskog rata, i čije ime je postalo sinonim za figuru žene špijuna. Naravno biti žena špijun nije isto kao u spektakularnim holivudskim filmovima, gde On trči, bije se i izvodi nemoguće vratolomije. Kada je u pitanju ženska špijunska strategija, stvari su mnogo suptilnije.

Pored Mate Hari, koja je spajala veštinu igre i zavođenja sa špijunažom, tu je i Džulija Čajld, špijunka koja je radila u službi OSS (Office of Strategic Services), prethodnici CIA. Ona je delovala u Kini i na Cejlonu, i u velikoj meri je pomogla da se razvije tehnologija za odbijanje morskih pasa od postavljenih eksploziva. Ovo je bilo neophodno pošto su eksplozive koje bi Amerikanci ili Englezi postavljali krišom na nemačke brodove morski psi često skidali izazivajući eksploziju na pogrešnom mestu, na osnovu čega bi Nemci otkrivali koji su od njihovih brodova mete.

Čuvena je i Džozefina Bejker, glamurozna zabavljačica koja je skrivala špijune za francuski Pokret otpora, i prenela brojne špijunske poruke širom Evrope u stranicama svojih nota.

Suštinski je dobra špijunaža oružje svake žene: ona će vrlo lako ući u trag neverstvu muža, prećutanoj povišici na poslu, i mnogoj drugoj sitnoj laži koju predstavnici drugog pola koriste u samo njima znane svrhe. Naposletku, bilo bi zanimljivije gledati špijunski film u kojem Ona svojim posebnim taktikama i strategijama rešava misteriozne slučajeve i prenosi tajne informacije, ali bez klasične muške tuče i pucnjave … samo Njoj znanim ženskim metodama.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.