ŽENSKA DILEMA-KAKO I KADA DONETI PRAVU ODLUKU

Koliko puta dnevno donosite različite odluke? Ići ili ne u bioskop, obući crvenu ili crnu majicu, nazvati onog zgodnog momka komada ili i dalje čekati, kuvati testeninu ili radije pohovati meso…

Zapravo kad razmislimo svakodnevno donosimo hrpe odluka, a neka istraživanja kažu da se radi o sto hiljada odluka dnevno. Neke su od njih svesne, a neke na nesvesnom nivou. Tu su male odluke koje nam nisu životno važne, a nešto ređe donosimo i životno važne odluke. Mnoge odluke za koje mislimo da ih donosimo svesno zapravo su rezultat navike ili nekog uobičajenog obrasca razmišljanja.

Mediji, koji nas svakodnevno obasipaju raznim informacijama, često utiču na nas prilikom odabira nekog proizvoda, zar ne? Možda toga često i nismo svesni, ali razmislite koliko vam se često to događa. Vrlo često dozvoljavamo i ljudima koji nas okružuju da donose odluke za nas ili da na to uveliko utiču, a to shvatimo tek kasnije. Bojite li se ponekad doneti odluku? Pitate li se jeste li nešto ispravno odlučili? Naime odluka je odabir. Gotovo svakog minuta možete odabrati jedno ili drugo, zavisi samo od vas, isto tako možete i odlučiti šta zapravo želite, a šta ne želite. Pri tome se vrlo učestalo spominje reč intuicija koja nam uvek javlja šta je pravi odabir, ali da budemo iskreni intuicija može više puta pogrešiti. A možda smo mislili da je to intuicija, a mali đavo sa crvenim rogićima se veselo smešio u našoj glavi i ponudio nam pogrešnu.

Šta mislite da li je bolje donositi odluke glavom ili srcem?

Kad donosite odluke glavom skloni ste analiziranju koje ponekad može dovesti do subatomskog nivoa i na kraju se totalno izgubite… šta ste ono trebali odlučiti? Ma treba biti racionalan, uzeti sve za i protiv, ali treba pustiti i srce da kaže svoje, naročito kad se radi o emocijama.

Evo i primera: sviđa vam se neki muškarac. Činjenice govore da je već bio u braku, da iz njega vrlo verovatno izbijaju frustracije, da ima dvoje dece o kojima treba brinuti i koji će vas verovatno zafrknuti baš kad ćete planirati neki romantičan vikend, da baš i nema previše novaca, a i veliki deo zarađenoga ode na alimentaciju, a tu je i bivša žena koja može biti pravi davež. Naravno postoje ljudi koji su u super odnosima sa bivšim supružnicima, ali budimo iskreni to je baš retko zar ne.

Pogledajmo istu situaciju sa druge strane; osoba koja je već bila u braku barem se delomično naučila strpljenju i toleranciji. Sigurno je pisao zadatke sa decom ili trpeo njihovo divljanje i skakanje po krevetima i brisao mrlje od koječega. Ako je topla i emotivna osoba, od njega ćete dobiti puno ljubavi, pažnje i svakako će se potruditi da budete zadovoljni. Deca, za koju znamo da su najiskrenija bića na svetu (naravno dok ne odrastu i nauče veoma dobro kako manipulisati) mogu obogatiti i vaš život, a družeći se sa njima možete puno toga naučiti. Ako i nema puno novaca, možda otkrijete zajednički hobi od kojeg možete oboje zaraditi… Dakle kao što vidite sve je stvar gledanja – prvo je racionalno, a drugo emotivno – na vama je da odaberete i donesete odluku.

Ali, ono što je najvažnije – nikad, ali nikad nemojte odluke donositi dok ste ljuti. Tada nemate jasnu sliku onoga što se zaista dogodilo, nego se fokusirate na jednu sitnicu koja se u obliku negativne misli pojavi u vašoj glavi i ne da vam mira – tu se vraćamo na onog malog đavola koji kao da vam govori – viči, urlaj, deri se, vređaj… Ali problem je što od toga nema baš nikakve koristi, osim nakupljanja negativne energije. Sigurno ste već u životu mnogo puta donosili odluke totalno ljuti pa vam je kasnije bilo žao. Meni se to nekoliko puta dogodilo, kad se neka situacija odigrala izvan ustaljene prakse ili je neko odreagovao na meni neprihvatljiv način, a kasnije mi je bilo žao. Jedna mudra poslovica govori: Jutro je pametnije od večeri – zato je bolje prespavati kad ste ljuti, izlupati neki jastuk, otići na džoging i oterati negativne misli. Ujutro će vam se verovatno sve činiti drugačijim, moći ćete realno sagledati sve činjenice i doneti pravu odluku, a pri tome barem malo priupitajte svoje srce je li ta odluka baš prava.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.