ŽENA ZA VOLANOM: Šta sve možete da očekujete

E pa stvarno je nepravda kad kažu da su žene loši vozači, da im se treba sklanjati s puta, da nemaju pojma sa orijentacijom, da zveraju okolo, da su imbecili za parkiranje. Dobro, kad sam vozila kao mlada bez dozvole, možda je sam bila malo „pusta“ i jesam se parkirala sam tako da ne moram u rikverc… I svašta nešto sam radila što nije normalno kad si u saobraćaju ali jeste normalno kad si mlad i lud. Ali sada, kad imam decu i redovno vozim (samo po gradu, što znači 50 na sat), ne bi smeo niko da mi se sprda. Ako ne ostavlim upaljeno svetlo (fantastično glup zakon da sija preko dana) a nemam pijukalo da me opomene, onda idem biciklom. Ako ne spiskam sve pare onda imam za gorivo. Kad mi se to desi onda psujem i ne palim svetlo pa primetim da uveče ništa ne vidim…

I ako prevaziđem sva agregatna stanja auta-zaleđen, prokis’o, zamagljen, usijao, vozim sve u šesnes’. Da pušim u kolima ne mogu, niti dam da mi puše. Ne jedem, niti smeju drugi da jedu. Ne pričam i ne dam da pričaju. Obuveni mogu, kaljavi ne mogu. Ne smeju ni da mi sede tako da ništa ne vidim u retrovizoru. Muzika može, ali tiho. Muž ne sme biti u kolima. Samo u hitnim situacijama, a to je porođaj, i tad vozi on. Probuđen i nervozan ali vozi. Inače sve drugo mogu. Čak i kerove vozim na vakcinaciju, a oni slatki sede mi u krilu pa ništa ne vidim. Umem da spakujem i dečji bicikl u gepek, uz psovke, ali umem. Ne volim kišu, led, sneg, sunce, i gužvu u saobraćaju. Od saobraćajnih znakova poznajem i poštujem jedino semafor. Ostalo me nervira. Naročito me nerviraju bicilisti u duetu. Njih psujem i trubim dok se ne isprepadaju i počnu vrduljati. Uživam da pokažem srednji prst muškarcima s mačo tripom kojima se ne sviđa kako se prestrojavam. Nije mi problem da stanem na najneverovatnija mesta samo da ne platim parking. I tu umem da se objašnjavam i svađam, samo ne sa prstom jer nisam u brzini pa ne mogu da pobegnem. Što se tiče šminkanja u kolima to mi je najmanji problem. Telefoniranje nikako. Em pogrešim broj em pogrešim ulicu u vožnji.

Dešava mi se da ne znam gde sam parkirala jer imam puno obaveza ali stanem, razmislim i setim se. Ključ uglavnom nosim jer ima ogroman privezak, i nikako ne razumem muža kako stalno traži ključ od auta. Mali ključ, pljosnat… Neće privezak i bog. I stalno pita mene „Gde mi je ključ?!“
Evo zaključka. Jesmo malo nesmotrene ali nismo nesavesne u vožnji. Jer ako treba da mislimo o svim obavezama oko kuće, o okućnici i ukućanima, može da nam se propusti to malo blentavosti na kružnom toku. Ili uparkiravanju. Ne umem da se ubudžim udesno i šta? Ni muškarci ne umeju milion stvari oko dece, pa se opet prave važni.

I da, nikad me policija nije zaustavila. A i da jeste, ja uvek imam priču da me odmah pusti. Kad imaš „kuma“ u uniformi „kolega“ dalje ne pita.
E da, dozvolu imam, malo je istekla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ovo su čizme broj 1 za jesen

Pročitaj →

Anis lekoviti čajevi

Pročitaj →

Trendovi za vasa kupatila

Pročitaj →

Ko Jede ovu žitaricu puca od zdravlja

Pročitaj →

Tradicionalna grčka musaka

Pročitaj →

Kristijan Golubović gađao Tomovića flašom!

Pročitaj →

VODITELJICA DOBILA PRIJETNJE UCVILJENE SUPRUGE! „Brak mi se raspao zbog Sanje Kužet

Pročitaj →

Sukob žirija i novog direktora Granda!

Pročitaj →

Anid Ćušić i Gabrijela Pejčev u duetu

Pročitaj →

Bebe koje su rođene u oktobru posebne su

Pročitaj →

Ova 4 horoskopska znaka čeka velika sreća

Pročitaj →

ASTRO DIJETA: Ovnovi da zaborave na brzu hranu, Lavovi na hleb, a za pripadnike jednog znaka ALKOHOL JE SMRT!

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.