PODNEŠENA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV SEVERINE: Riječ je o njenom sinu, evo šta se desilo

Popović i gospođa Kojić se još uvijek spore oko toga kod kojeg će roditelja dijete živjeti. Sud je lani u novembru donio nepravomoćnu presudu prema kojoj će dječak živjeti s ocem, dok će ga majka viđati u terminima.

Pjevačica Severina Kojić (48) dobila je još jednu krivičnu prijavu, 24sara.hr doznaje od splitsko-dalmatinske policije, i to zato jer navodno nije predala dijete skrbniku, odnosno svom bivšem partneru Milanu Popoviću (54).

U svezi vašeg telefonskog upita možemo vas obavijestiti da je tačna informacija da je danas u službene prostorije pristupio muškarac koji je podnio krivičnu prijavu zbog razloga kojeg ste naveli. Sva prikupljena dokumentacija i sačinjena pismena, kao i krivična prijava, bit će dostavljeni na daljnje postupanje nadležnom Općinskom državnom tužilaštvu u Splitu specijaliziranom za mlade, kao i obavijest nadležnom Centru za socijalni rad – odgovorili su iz splitske policije.
Kako doznajemo, Severina je zbog Popovića pozvala policiju.

Od strane ženske osobe zatražen je dolazak policije, policija je došla na mjesto događaja, ali nije bilo potrebe za postupanjem – kazali su nam iz splitske policije.

Podsjetimo, Popović i gospođa Kojić se još uvijek spore oko toga kod kojeg će roditelja dijete živjeti. Sud je lani u novembru donio nepravomoćnu presudu prema kojoj će dječak živjeti s ocem, dok će ga majka viđati u dogovorenim terminima. Tom presudom Severini je oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima obrazovanja i zaštite djeteta, ali ona se na presudu žalila. Spis se još uvijek nalazi na Županijskom sudu u Splitu.

Inače, ova krivična prijava je samo zadnji detalj u moru pravosudnog nereda između pjevačice i bivšeg partnera.

Primjerice, prošle sedmice na Općinskom krivičnom sudu u Zagrebu nije došlo do mirenja između posvađanih bivših partnera. Riječ je, naime, o privatnoj tužbi za klevetu koju je Popović podnio protiv Severine i njenog bivšeg advokata. U međuvremenu, ona je izgubila još jedan sudski spor nakon što se žalila na privremenu mjeru Općinskoga građanskog suda u Zagrebu iz jula 2019., prema kojoj ne smije objavljivati fotografije svog maloljetnog sina na društvenim mrežama. Naime, Županijski sud u Dubrovniku je u oktobru 2019. potvrdio prvostepenu privremenu mjeru, ali Seve se na nju oglušila pa je nastavila objavljivati fotografije dječaka.

Radi se o privremenoj mjeri koja vrijedi do okončanja parnice između bivših partnera. Neslužbeno se saznaje da će Severina morati platiti novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, a o svoti koja će biti veća od nekoliko desetaka hiljada kuna, odlučit će Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je nadležnosti ovaj predmet.

Severinin PR menadžeru Davoru Grginu kaže sljedeće.

Prema našim saznanjima sve krivične prijave protiv Severine Kojić su odbačene, a o novima nemamo nikakva saznanja – rekao nam je Grgin.
Izvor: 24sata.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

RASPAMETITE GA U KREVETU: Sudeći po HOROSKOPU, otkrijte na koje poteze otkida VAŠ MUŠKARAC

Pročitaj →

NJIHOVA LJUBAV POBEĐUJE SVE: Kombinacija ova dva horoskopska znaka ZAUVEK OPSTAJE

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 6. DECEMBAR 2020

Pročitaj →

6 najčešćih grešaka koje u vezama rade žene

Pročitaj →

Velike žene imaju osjećaj da same kontroliraju svoju sudbinu – 11 mudrih savjeta

Pročitaj →

Otkriven pokazatelj teškog toka oboljenja od virusa korona

Pročitaj →

Biste li i vi nosili hlače u ovom stilu?

Pročitaj →

PORODICA JE PRVA ŽIVOTNA ŠKOLA ZA SVAKO DIJETE

Pročitaj →

Grujičić najavio podnošenje krivičnih prijava

Pročitaj →

Katarina Grujić postaje glumica

Pročitaj →

Marija Šerifović trpi jake bolove

Pročitaj →

Čudotvorna alatka za negu vlasišta kose

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.