Zdravlje Emocionalno važno je kao i fizičko

Emocionalno zdravlje podjednako je važno kao i fizičko, jer omogućava zdrav pristup životu, životnim problemima i situacijama koje ljude mogu zadesiti, ocenjeno je na tribini Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom“.

Na skupu „Emocionalno zdravlje – Samo nežno prema sebi“ ukazano je da savremena kultura uči ljude da pozitivnim mislima privlače pozitivna dešavanja, ali da svi ljudi imaju pravo i na negativne emocije, a to što su ponekad tužni, uplašeni ili neraspoloženi ne čini ih emocionalno nestabilnim osobama.

Preporuka stručnjaka je da je važno da sa bliskim osobama dele osećanja i da, ukoliko to ne dovede do boljitka, treba potražiti stručnu pomoć.

„Ideal mentalnog zdravlja, koji je jako teško dostižan i koji je možda i precenjen danas, jeste očekivanje da uvek i u svakom trenutku budemo kompetentni da vrlo brzo reagujemo na neku vrstu disbalansa koji u sebi osetimo. Ono čemu mi danas, u ovakvoj situaciji, treba da težimo je sposobnost da odredjena svoja stanja kao što su anksioznost, strah i tuga, umemo da prepoznamo i da znamo da treba da uradimo nešto sa njima“, rekla je analitička psihoterapeutkinja i profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije Jelena Sladojević Matić.

Dodala je da „biti emotivno zdrav znači razumeti i sebe i druge odnosno u kontaktu sa drugima i sa sobom tolerisati i negativne emocije, a ne samo one koje smatramo pozitivnim“.

Hemofarm fondacija, Institut za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komuna Dorćol Platz pokrenuli su projekat „Na kafi sa psihologom“ kako bi javnosti ukazali da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao i o fizičkom i da za „probleme“ postoje rešenja ukoliko se na vreme potraži pomoć stručnjaka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Slavne žene koje su prvo dijete rodile nakon četrdesete

Pročitaj →

Susret dvije bake nakon 73 godine

Pročitaj →

jedan ukus u ustima može biti znak zaraze koronom

Pročitaj →

žene će kupovati torbice

Pročitaj →

5 STVARI KOJE MORATE RADITI KAKO BI VAŠE DIJETE RAZVILO LIDERSKI MENTALITET

Pročitaj →

Kako izbeći ispucali efekat pudera na koži?

Pročitaj →

Udobna i stilska kućna zimska garderoba

Pročitaj →

Budući lijek protiv raka

Pročitaj →

Beton, adut modernog enterijera

Pročitaj →

Obožavate meso? Jedite ovo – najzdravije je

Pročitaj →

Paprike punjene sirom

Pročitaj →

Moćna muška imena koja nose značenje „vladar

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.